Учителите без пари на море

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
15:34 / 02.05.2010
2425
Даскалите ще ходят без пари на море. Авантата обаче ще ползват само тези, които се съгласят да водят група от 12 ученици в хотелите по Южното Черноморие. Ако учителят осигури 15 хлапета за лагера, ще може да заведе безплатно на почивка и собственото си дете.

Туроператорите се надпреварват да ухажват даскалите, които напоследък са най-добрите им агенти. Хотел с 3 звезди в Приморско например предлага 9 нощувки, закуска и вечеря за хлапаците срещу 230 лв. В сумата обаче не влизат пътните. Лагеруването на аванта обаче не е само безплатно лятно удоволствие за учителите, коментират препатили ръководители на летни групи. На морето децата са трудно управляеми и учителите трябва да си отварят очите на четири.

Училищата в цялата страна вече са засипани с оферти и за летуване в чужбина. Най-много са предложенията от Гърция. Южните ни съседи също изкушават учителите с оферта за безплатна почивка, ако организират група от 12 деца. Едноседмичен лагер в малък хотел на Халкидики излиза около 220 лв. Учениците под тепетата вече почти не се записват за лагерите, организирани от центровете за работа с деца в пловдивската база на Равда. Трите блокчета са почти рухнали, храната е лоша, а топлата вода е лукс, разказват препатили. Там все още ходят деца от областта и домовете за сираци. Двуседмичният лагер на Равда излиза около 160 лв.

Средно по 15 лева на ден струват картите за лагерите в Златни пясъци, Св. Константин и Елена, на Галата и Шкорпиловци. Там има прилични бази на дирекция "Ученически отдих" във Варна, каза нейният шеф Николай Войнов. Варненчетата отиват на почивка в Боровец, Стражица, в Марково-Пловдивско, в Смолян и Сандански.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (9)
Още новини от Международни новини:
Робуват на марки, дават щури пари за дрехи и затъват в дългове
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...
Международен анализатор за смъртта на иранския президент: Можем д...
Проф. Владимир Чуков: Всякакви версии за инцидента с Раиси са на ...
Потъна кораб в Черно море, трима души са изчезнали
ЕС наложи санкции срещу "Гласът на Европа" и още три руски медии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).