Внезапно почина един от по-младите милиардери от фамилията Ротшилд

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:50 / 16.01.2021
1449
Френският банкер барон Бенджамин дьо Ротшилд почина в Швейцария на 57-годишна възраст. Това съобщи в събота агенция AFP с позоваване на семейството на барона, предава TACC.

"Ариана дьо Ротшилд и дъщерите й са много тъжни да съобщават за смъртта на съпруга и баща им Бенджамин дьо Ротшилд", цитира агенцията семейството, като причината за смъртта на банкера е инфаркт.

Той е починал на 15 януари в имението си в Прини, Швейцария. Барон Бенджамин дьо Ротшилд е роден през 1963 г. в Ньой сюр Сен, Франция, в семейството на Едмонд дьо Ротшилд, член на френския клон на династията Ротшилд.

Бенджамин е председател на Съвета на директорите на Едмонд дьо Ротшилд Холдинг от 1997 г., който управлява Групата за частно банкиране и управление на активи на Едмонд дьо Ротшилд. Според AFP активите на групата се оценяват на около 160 милиарда евро.

Бенджамин дьо Ротшилд е седмо поколение потомък на основателя на династията Ротшилд. Той беше смятан за един от най-богатите членове на това семейство.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).