Взрив в завод застрашава световното производство на памперси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
15:25 / 30.09.2012
1681
Експлозия в японски завод за полимери може да предизвика недостиг в световен мащаб на памперси, предупреждава Франс прес, като се позовава на японския всекидневник "Санкей шимбун".

Вчера се взриви резервоар в завода на холдинга Нипон Шокубай, намиращ се в промишлената зона Химеджи в префектура Ниого, в западната част на страната. В експлозията загина един пожарникар, а 35 души бяха ранени. Предприятието има обаче 20-процентен дял в световния пазар на производството на суперабсорбиращи полимери, които влизат в състава на памперсите.

Експлозията може да навреди на производствения процес в завода и да се стигне до световна криза в доставките на памперси, предупреждава японският вестник, цитиран от Франс прес.

Заводът в Химеджи произвежда годишно 320 000 тона полимери. Компанията Нипон Шокубай обмисляше увеличение на производството, за да се справи с търсенето на китайския пазар.


Източник: bTV

Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
"Масажира" жени и ги снима: Българин е обвинен в сексуален тормоз...
Любимата напитка ще поскъпне драстично
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим
Българка е била отвлечена в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).