Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
По двама кандидати има за плажовете Черноморец и Резово
Автор: Екип Burgas24.bg 15:13 / 07.07.2010Коментари (0)1480
© Burgas24.bg
По двама кандидати има за плажовете Черноморец и Резово в Бургаско до момента. Това съобщи областният управител Константин Гребенаров. Предстои да се проведе вторият за тази година търг за отдаване на плажовете на концесия. "Допълнително обявихме втори търг за Черноморец в началото на юли, всеки момент изтича срокът, тъй като допълнително се явиха кандидати с желание да участват, появиха се и кандидати да участват и за плажа в Резово, в момента текат процедурите за тези два плажа. Резултатите трябва да станат ясни в средата на този месец", посочи Гребенаров. Първоначалната тръжна цена за плажа в Черноморец е 47 000 лева, толкова беше тя и по време на първия търг. Цената на плажа в Резово е 847 лева.

Първият търг за отдаване на плажовете на концесия премина. Сроковете, в които трябваше да се подават документи, приключиха в началото на месец юни. Областна управа първоначално обяви 12 плажа, след което един отпадна. От своя страна МРРБ обяви още шест плажа допълнително. Имаше оферти за плажа в Черноморец и за Малък плаж Лозенец. В последствие кандидатите за Черноморец отпаднаха, тъй като се оказа, че документите им не са пълни. "За Лозенец избрахме победител, но в последствие един от кандидатите обжалва процедурата в съда и сега чакаме да бъде насрочена дата за делото, за да видим какво ще се случи. МРРБ отново обяви шестте плажа, тези, за които нямаше кандидати са с намелена цена. Друг е въпросът дали ще има кандидати за тези търгове. Централният плаж в Бургас не го споменавам и не го обявихме, защото определено няма интерес към него. Идваха хора с желание към него, разговаряхме с тях, но те са категорични, че на първо време трябва плажът да бъде освободен от старите постройки. Имаме предварително проучване, направено от РДНСК и се оказа, че за трите плажа процедурата е приключена и има вече разрешение за събаряне на старите постройки, но за двете вървят все още съдебни дела, така че нищо не можем да предприемем и когато кандидатите разбраха за ситуацията, се отказаха. Да не говорим, че едната от тях е доста висока за този плаж. Евентуално ще търсим решение сега след края на сезона, като се опитаме с МРРБ да измислим процедура, чрез която необходимите средства за събарянето и почистването на плажа да бъде за сметка на концесионната такса", обясни областният управител.

В момента се извършва процедура по поставяне на информационни табели на неохраняемите плажове. В момента, в който изтече срокът на първия търг, след като имаше резултат, плажовете са били обиколени. От Областна управа чакат да получат още такива табели от МРРБ. "Защото искаме плажовете да се обозначат добре, знаете, че някои от плажовете са дълги и не са достатъчни две табели в края и в началото, за да е ясно на всички, че този плаж е неохраняем. Получихме информация, че на някои от неохраняемите плажове, явно старите концесионери, късат билетчета, така че липсата на табела заблуждава хората и ние трябва да вземем мерки в това отношение", обясни Гребенаров.

Източник: Агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 17
27.07.2010 »
19.07.2010 »
14.07.2010 »
13.07.2010 »
02.07.2010 »
29.06.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: