Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Костадин Марков се връща в СДС
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 16.09.2010Коментари (0)1556
© Burgas24.bg
Предварително обявеният за септември избор на областен лидер на СДС в Бургас се отлага за неопределено бъдеще , макар че вече минаха 10 месеца откакто председателят на партията Владимир Павлов беше притиснат да подаде оставка след срамен "другарски съд" в присъствието на самия Мартин Димитров. Мястото му стои вакантно.

В централата на "Богориди" 34 не бързат да решат "висящия" въпрос с мотив, че през отпускарския летен период, през който инициативите на сините на местно равнище замряха, с изключение на няколко вели PR мероприятия, не са били проведени задължителните преди избора общински партийни конференции. Едва след тях трябвало да се конструира новият областен съвет. От синята централа съобщиха, че в момента той се ръководи от зам.-председателите от времето на Павлов - Росен Грозев от Поморие, Людмил Николов от Царево и Николай Петров от Камено.

Проведени са само две общински конференции дотук - в Айтос, където е преизбран Петър Янев, и в Царево - Людмил Николов. Нито един от настоящите зам.-председатели обаче няма шансове да стане областен лидер, коментираха седесари. По-изявените са от лобито на Павлов, а стремежът е то да бъде ликвидирано, за да не се получават повече "инфекции". В местната организация са категорични, че новият шеф трябва да бъде от Бургас, но от ръководството никой не желае да бъде цитиран. Редови седесари подозират, че изборът умишлено се протака, за да може начело на партията да се завърне зам.-кметът по строителството Костадин Марков. В момента той е пренатоварен като отговорен за най-тежкия ресор в общината. Как ще съчетава организационна работа в партията и координиране на десетки големи строителни обекти, които тепърва започват, не е ясно. Целта му е лично да стегне редиците за предстоящите догодина местни избори, за които СДС вече заяви солидни амбиции, казват от най-близкото обкръжение на Марков. Има обаче подозрение, че той пази областното лидерство като резервен вариант за оставане на обществен пост, ако прокурорската проверка срещу него по сигнали за злоупотреба с власт стигне до постановление за повдигане на обвинение и бъде принуден сам да си тръгне от екипа на Димитър Николов, за да не рискува втория му кметски мандат.

Всъщност още преди парламентарните избори м.г. Костадин Марков преструктурира местната организация така, че ключовите позиции в нея да са заети от негови близки приятели. Тогава вече Павлов беше изпаднал в немилост.

Откъде дойде взаимното недоверие между двамата и кое предизвика разрива не се знае официално. Факт е, че Павлов беше изолиран от кухнята на СДС още през 2008 г. Точно една година по-рано, в навечерието на местния вот Павлов и Вълчо Чолаков бяха едновременно лансирани и сложени на първите две места в листата лично от Костадин Марков. Предполага се, че Павлов е "настъпил" интереси в бизнеса, в които по-рано е бил партньор с лица, близки до Марков, но това е само предположение.

В крайна сметка беше заклеймен, дори го изключиха от СДС, но после специално комисия на "Раковски" 134 го възстанови. Все още Павлов е седесар, но в Общинския съвет не седи редом до Вълчо Чолаков. Двамата изобщо не си говорят. Не е ясно към коя група клони, защото не си е определил постоянно място. Често може да бъде забелязан в компанията на шефа на СКАТ и на групата на "Независимите" Валери Симеонов, така също и с Георги Манев от "Средна европейска класа". Павлов е един от основните опозиционери в местния парламент. Прави впечатление, че за разлика от заядливците около Валери Симеонов и "основният дразнител" в залата Ваклин Стойновски, репликите му не са аргументирани и са резултат от сериозно проучване на проблема, по който се изказва.

Висящото положение с избора на областен председател ще задълбочи кризата в СДС, която на общинско ниво в Бургас се е превърнала в креатура на ГЕРБ. За това свидетелства и уклончивото становище на новия общински лидер Константин Райков дали изобщо да издигат седесар за кмет догодина, или направо да признаят, че няма да пречат на Димитър Николов дори и с формална игра на първи тур.

Междувременно вътрешните интриги стигнаха и до съдебна зала. Павлов твърди, че все още по документи се води легитимен председател на партията.

"Много време прекарахме в битки. Не искам да създавам повече напрежение. Нека спокойно си изберат нов областен лидер, за да се реши този въпрос и на мен да ми олекне. Аз никога не съм напускал СДС и винаги ще си остана в партията, но не искам да преча", каза вчера Владимир Павлов и помоли да не задълбаваме още повече огромния ров между него и Костадин Марков.

Източник: factor-bs.com




Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: