Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Без скъсани дънки в училище, полата до 10 см над коляното
Автор: Екип Burgas24.bg 21:06 / 09.10.2017Коментари (8)16991
© Burgas24.bg
Хитовите скъсани дънки, които тийнейджърите носят и се продават масово по магазините, са забранени като част от облеклото, с което учениците прекрачват школския праг. Това става ясно от правилниците на столични училища, показа проверка на "Монитор". Тежкият грим, късите поли, както и предизвикателните дрехи с дълбоки деколтета също не са препоръчителни. Сред задълженията на учениците, записани в правилника на 119-о СУ например, е "да се явяват в училище в облекло и външен вид, които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията, на положението му на ученик и на добрите нрави".

С началото на учебната година отново излизат на дневен ред правилниците за облекло и поведение в клас. Тези родители, които винаги скачат възмутени от това, че с нормативи държавата се опитва да въведе някакъв ред в училищата, сигурно имат своите доводи. Винаги обаче съм се учудвал с какво настървение започваме да спорим за неща, които от векове са решени и работят в развитата част от Европа. 

Лесно може да се даде не един довод, който може и да се провери. Например във всички добри частни училища в Европа има въведени униформи и никой не ходи в клас със скъсани дънки. А там се плащат такси от порядъка на десетки хиляди евро за обучение.
Е, сигурно веднага ще има някой, който да каже: "Абе, какво разбират швейцарците с техните колежи или пък шотландците!" Тук идва време да решим дали искаме ред или хаос.

Ако се стремим към хаос, това е друг въпрос. Скептиците сигурно ще злорадстват, доволни, че и сега сме по-близо до хаоса, отколкото до реда. За съжаление така е, но основната причина е отново в нашето отношение към проблема. Всеки иска някак си нищо да не спазва, но да има ред. Няма как да стане.
Теоретични разработки за изграждане на анархия има от миналия век, имало е и сериозни организации у нас през 20-те и 30-те години. 

Дори и атентат срещу Борис III са направили в Арабаконак същите тези анархисти. Така че може родителите, които не искат в училищата да има ред, да възстановят тази партия и да започнат да работят за реализирането на анархия. Тези същите хора обаче искат, когато шофират по пътищата, да не ги блъскат разни джигити, нито да ги обират по ъглите прегладнели наркомани, които, ако проверите, са продукт точно на липса на елементарно възпитание и отношение към реда, пише Тодор Господинов.



Още по темата: общо новини по темата: 302
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А като си помисля, че на мен в техникума не ми даваха да съм по къси гащи... То вече не можеш да различиш проститутки от ученички, порастнали й малко гърдите и айде всичко на показ!
0
 
 
По потник с сандали и бели чорапи разрешено ли е
0
 
 
Аз съм за унифпрма, но уникална и красова за всяко училище, не като по мое време - отвратителна и обезличаваща.
0
 
 
Пропуснати са много години, но все пак всичко е поправимо. Твърдо-За!
0
 
 
голям резил начи, аз като бях ученичка беше модерно като мая на магапаса - бански половинки и отгоре с колан с голяма тока. Веднъж се опитах да ся явя така в час по физическо и ме изгониха. От тогава ходя все тъжна, 17 години
0
 
 
Съгласна съм.Така няма да има и разделение между учениците. Защото много от учениците си мислят, че когато родителите им разполагат с повече средства и им угаждат за всяка тяхна прищявка и в училище им е позволено всичко. Затова учителите не могат да се справят с тяхното поведение и в много случаи и с наглостта им.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: