БГ Правосъдие! Вижте как Съдията с коня погали бияча на жени Манол Петров

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
20:52 / 08.12.2016
7003
Агресивният ултрас Манол Петров е пребил журналистката на Burgas24.bg Стиляна Божидарова, но заслужава само 1000 лв. глоба, нищо друго. Това постанови на скрито от обществеността заседание зам.-председателят на Бургаския районен съд Светлин Иванов. Магистратът изобщо не счете за нужно да призовава свидетели или най-малкото потърпевшата страна - репортерката, която отнесе няколко ритника от разбеснелия се хулиган и дълго време не смееше да се покаже сама на улицата.

Днес Светлин Иванов, станал публично известен като Съдията с коня, постави тежко петно върху съдебната система и определи обидно малко наказание за лицето Манол Георгиев Петров, което само преди месец посегна и на полицаи. Магистратът се позова на възможност в закона, според която може да води процеса без да призовава заинтересованите страни. Юристи обаче са категорични, че това е хипотеза, която се прилага само в случаи, в които подсъдими са почтени граждани на Република България, а не хулигани, биещи жени, налитащи на полицаи, с куп дела зад гърба си.

Въпреки че прокуратурата поиска далеч по-сериозно наказание, съдия Иванов отсече, че 29-годишният бивш гард Манол Петров е виновен, но не носи наказателна отговорност, а само административна - 1000 лева. Манол Петров бе подсъдим по чл. 131, ал.1 - за нападение на длъжностно лице и представител на обществеността, по което за леката телесна повреда го грозяха до 3 години затвор. Решението на съда може да се обжалва на втора инстанция, където надеждата е делото да попадне в ръцете на справедлив магистрат, който да разгледа обективно и безпристрастно казуса. За Стиляна единственият шанс оттук нататък е да заведе граждански иск срещу бияча си, като всеки лев, за който го осъди, ще бъде дарен за школата на Нефтохимик.

Интересен факт е, че съдия Светлин Иванов разглежда и другия казус, по който Манол Петров е обвиняем - нападението срещу полицаи пред дискотека "Астория". Магистратът и там показа тенденциозно отношение към медиите и още на първото заседание накара журналистите, дошли да отразят делото поименно да се представят пред Манол Петров и бандата му. На второто заседание той повтори процедурата.

Делото за гавра с полицаи продължава на 20-и декември и предвид днешната присъда, остава въпросът, доколко съдия Светлин Иванов може да бъде справедлив съдник и дали няма да се стигне до същата абсурдна ситуация.


Виж коментарите (6)

Още по темата (24):
15.08.2018 Вижте кои са бабаитите от агитката на Нефтохимик, пребили бургазлия заради фланелка на Черноморец
13.08.2018 Фенове на Нафтата с чутовна глупост след градското дерби, нападнаха двама бургазлии заради синя фланелка
07.07.2017 Хулиганът Манол си получи заслуженото! Осъдиха го за гаврата с полицаи
06.07.2017 Ще напусне с чест Светлин Иванов Районния съд в Бургас? Тестът е делото за нападение и гавра с полицаи!
01.05.2017 Биячът на жени Манол Петров се сдоби с нова присъда, чакат го още пет граждански дела
09.02.2017 Цирк в съда! Аверите на побойника Манол тотално го закопаха с показанията
си!
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).