Бургазлии се жалват от калпави ремонти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:08 / 06.07.2015
1479
Недоверието между институциите на публичната власт и гражданите продължава да расте. Заедно с това и гражданската активност и проявите на гражданския контрол по работата на местните и държавни органи, посочва в анализa на дейността си общественият посредник Таню Атанасов, предаде репортер на Burgas24.bg.

Увеличава се броят както на индивидуалните, така и на колективните искания от голям брой жители от Общината. Като пример се посочва организирания протест и проведеното се събрание през юни на жители на кварталите "Банево" и "Ветрен". Те изразиха своето недоволство от лошата организация и ниското качество в работата на фирмите, изграждащи канализационната система. Именно в направление благоустройство и строителство има сериозно увеличение на жалбите до обществения посредник. От 6 за първото полугодие на 2014, тази година те са 23. В това има логика, имайки предвид активната политика на Общината за подобряване на селищната инфраструктура и благоустрояването на територията. Наред с това се откриват слабости в организацията и качеството на строително-ремонтните работи, а липсата на строг контрол предизвиква гневна реакция от страна на гражданите. В доклада е посочено още, че в жалбите се задават конкретни въпроси, свързани с необходимостта от подобряване на качеството на извършените ремонтни работи и почистване на улиците и прилежащите терени след като строителите си тръгнат от обекта.

Съществен ръст на жалбите от страна на гражданите има в направление социални дейности - от 27 за първите 6 месеца през 2014, сега те са 38. Омбудсманът тази година е търсен често за проблеми, свързани с личните асистенти. Двойно повече са получили консултация по въпроси за етажната собственост - 39. Много от питанията са били отправени относно включването на жилищата в програмата за безплатно саниране. Общо жалбите за първото полугодие на тази година са 267, точно толкова колкото са били за същия период на 2014.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
На 24 май тези автобуси ще се движат на по-малки интервали в сутр...
Затварят за движение това бургаско кръстовище
Ученик почина от инфаркт в Бургас, подозират, че е пушил друсан ч...
Германските туристи се завръщат на Черноморието ни
Средната заплата в Бургаско мина 1700 лева
Ремонтират базата на Колежа по туризъм


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).