Да си спомним 2009 със събитията в Бургас през... март

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
14:05 / 25.12.2009
2019
2009 година бе пълна с интересни и вълнуващи събития. Burgas24.bg проследи за вас всичко, случващо се в града и най-важното от страната и чужбина и ще ви припомним част от събитията през годината в 12 обзорни статии - по 1 за всеки месец от годината.

Март започна с интересно културно събитие - в града пристигнаха макети на изобретенията на прочутия Леонардо да Винчи. След известно забавяне, в началото на месеца започна ремонтът на ул. "Цар Симеон", който обаче само няколко седмици по-късно бе спрян след жалба от еколози заради изсичането на дървета. Ремонтът се превърна в истинска епопея, продължила чак до есента.

Бургаските общински съветници решиха в "Меден рудник" да не се изгражда джамия, като отмениха друго свое решение от няколко месеца по-рано.

Представен беше идейният проект за новата административна сграда на летище Бургас.

17-годишно момиче пък седна на кметския стол за един ден в станалата традиционна инициатива "Мениджър за един ден".

За отправените си заплахи и предлагането на подкуп на двама полицаи, бившата финансистка от Висшия съдебен съвет Илияна Накова бе осъдена от Окръжния съд само на 6 месеца пробация след дълго дело. Присъда получи и скандалната треньорка Люба Панайотова от плувния клуб "Черноморец", била дете.

В края на месец март отвори врати и хипермаркетът Карфур, събрал доста крайни отзиви от бургазлии, част от които го харесват заради ниските цени, а други - го отбягват, заради по-ниското качество.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).