Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Туроператори от морето: Роми с дебели ланци от "Столипиново" ни спасиха сезона с пачките си!
Автор: Екип Burgas24.bg 21:20 / 17.08.2020Коментари (576)30715
©
Снимката е илюстративна
"Столипиново" ни спаси сезона! - категорични са пловдивски туроператори, чиито офиси са пълни с клиенти от етническия квартал. По думите им това са гурбетчии, завърнали се от Европа по време на отпуските и отскачат на ваканция по родното Черноморие.

"Вземат скъпи пакети и отсядат в 5-звездни хотели", каза Светлана Атанасова, дългогодишен туроператор. Преди месец в офиса й влетял мургав жител. "Сега ще разкажа в махалата какви изгодни оферти има при вас", рекъл клиентът. И буквално след дни Атанасова не смогнала да обслужва клиенти от етническия квартал.

"Това са предимно млади хора, някои доста добре оформени. Носят дебели златни ланци и разполагат с пачки пари", описа туроператорката. Преди дни със съпруга й отскочили до Слънчев бряг да видят как е сезонът.

Един от бившите хотели на Ветко и Маринела Арабаджиеви бил запълнен предимно с мургави клиенти. Мълвата, че по родното море почиват гурбетчии от "Столипиново" вече залива социалните мрежи. "Вярно ли е, че не можеш да се разминеш с тумби наши съграждани по плажовете", пита юристът Тодор Кръстев.

PR-ът на пловдивската опера Никола Шопов потвърждава, че в Приморско били в изобилие. "Ползват някакви ваучери за настаняване. Цели хотели са пълни с тях, но са лустросани фамилии с добро поведение", допълва Шопов.

"Хотелиерите не рискуват ли с този експеримент?", пита Кръстев. Но бившият зам.-омбудсман Наташа Ценева вметва, че тези хора също са граждани на републиката. "Навсякъде по света никой не гледа с лошо око на различните етноси", включва се и Красимира Видева.

Не всички почиващи обаче са щастливи от гледката. "Слънчев бряг заприличва на "Столипиново", видяла с очите си Милена Бойчева. Друга пловдивчанка описва, че в Поморие на плажа до нея се настанили поне 15-ина мургави туристи. "Не създаваха проблеми, но бяха доста шумни и се преместихме", допълва Мариела Челебиева.

Таня Янкова пише, че преди седмица се върнала от Слънчака. "Вярно е, според мен са от онези, които живеят и работят в чужбина", казва тя. А Веси Паскалева допълва:

"Те са на шезлонгите и под чадърите, а българите - в свободните зони".

Не липсвали и оплаквания при туроператорите. "Защо не ни предупредихте, че на ол инклузива ще се храним на една маса с толкова роми", негодували клиенти.

"Каквото и да говорят за тях в крайна сметка плащат ли - плащат", обобщават туроператори.

Али Байрам: Отсядат в луксозни хотели, харчат солидни пари. Те са големи патриоти, печелят навън и инвестират у нас, казва градският лидер на ДПС Пловдив пред "24 часа".

- Г-н Байрам, знаете ли колко жители на "Столипиново" са на родното Черноморие в момента?

- Точна цифра не, но не са малко. Почти всички гурбетчии от квартала, които си карат отпуските в Пловдив, ходят това лято на нашето море. Вече са към края на ваканциите си и започват да се прибират, защото децата им трябва да тръгват на училище. Но това са платежоспособни млади хора, които работят и изкарват солидни пари. В активна възраст са и печелят. Едно 40-50% от жителите на "Столипиново" са навън. А кварталът наброява общо около 50 000. И все повече гледат да заминат.

- Вярно ли е, че на морето хотелиерите гледали на тях като на спасители?

- Абсолютно. Тези хора в момента спасяват сезона на нашето Черноморие. Отсядат в луксозни хотели, купуват скъпи пакети. Едно семейство отива с 3-4 деца, вземат и възрастните си родители - стават 7-8 души. И за седмица оставят минимум 4-5 хиляди лева. Имигрантите ни формират сериозен брутен вътрешен продукт и влагат парите си у нас. Ходят на нашето море, на Велинград, в Хисаря и там си харчат парите, които са изкарали през годината. Това са хора патриоти.

- Имате ли информация какво е поведението им по време на почивка?

- Много добро. Те са възпитани, не крещят, не вдигат скандали. Това са европейци. Но най-важното е, че си влагат парите у нас. Освен в почивки и екскурзии, инвестират и в имоти. Всичко, което са спечелили в чужбина, влагат тук.

- Коя е най-предпочитаната държава от столипиновци?

- Работят в цяла Европа. Като хванеш Германия, Франция, Белгия, Нидерландия. Но каквото и да говорим, носталгията при тях е силна. Затова се връщат в родината да отдъхват. Това пък е добре дошло за нашия туризъм, който е без това е ударен от пандемията.




Още по темата: общо новини по темата: 379
10.07.2021 »
17.06.2021 »
14.06.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пълни глупости-гроздето е кисело, защото е високо.
0
 
 
Ре да ама май забравяте че тези рими са част от онези българи който пращат над 2 милиарда годишно в България за да се подържа и без това изнемощялата икономика ако изобщо вече има такава де .......
0
 
 
Защо винаги се плюят хората Еми не вс са един дол дренки нали както и Билгарите има добри лоши... Не слагайте вс под един знаменател!!!
0
 
 
Хммм, а как ли тези мургави сънародници изкарват толкова пари в чужбина?
0
 
 
Какви имигранти кви пет лева тия всички са писани Ковид19 5 -6 членно семейство по 1800лв и на Хаваите може да отидат
0
 
 
Спаси ви Тиквата че им даде пари да гласуват пак за него
0
 
 
Ваш да си е сезона!!!рџ?‚рџ?‚🙈🙈
0
 
 
Това не са роми,а борци и щангисти ,формирали групировките '90г.рџ?‚
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: