Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Жители на "Славейков" подлудени от самолети и боклукчии
Автор: Екип Burgas24.bg 08:34 / 17.07.2015Коментари (10)1765
© Burgas24.bg
Гневно писмо бе получено в редакцията на Burgas24.bg. Жителка на бл. 50 в комплекс "Славейков" разказва за шумов терор от страна на прелитащи самолети и от боклукчийски камиони, прибиращи сметта в малките часове на деня. Освен това има и нередности с паркирането.

Милена Димитрова търси съдействие от медията. По думите й всеки ден тя и съседите й от комплекса са подложени на тормоз от шума на самолетите.

"След като години наред г-н Николов, когото уважавам и харесвам, не успява да се пребори с Летище Бургас да променят подхода на самолетите и те да захождат към летището извън града, ние жителите на този комплекс ежеминутно се подложени на невъобразим шум от пристигащите на Летище Сарафово самолети", посочва нашата читателка.

Това обаче не е всичко - фирма "Чистота" събира боклука от контейнерите между 5:00 и 5:30 сутринта. Но всяко правило си има изключение - сутринта в сряда това се случило в 2:20.

"Естествено радвам се, че все пак казаните не преливат от боклук, но не може ли да стане това в нормално време и без викане, свиркане, блъскане и кряскане от страна на добрите хорица, заети с тази нелека задача", жалва се Димитрова.

Проблемите обаче съвсем били дотук. Товарни автомобили спирали на обществен паркинг в близост. "Това не е всичко! Дали евентуално няма някоя "наредбица" в Община Бургас, която да забранява паркирането на товарни автомобили на обществен паркинг? Под товарни автомобили разбирайте: микробуси за пътнически и товарни превози /например на линията Бургас - Приморско-Бургас или пък на Фирма "Еконт" и т.н./, вишки, камиони /ползвани за склад от магазин наоколо, който се е непомръднал вече 2-3 години/, автобуси /от 50 и няколко местните/.

"Паяка" не вдига тях, а тези със скромните колици, които се чудят къде да паркират, нищо че паркинга е огромен и за свое удоволствие решават да оставят автомобилите си да нощуват в градинката под някое дръвче, или още по-добре на тротоара "умишлено", за да тормозят пешеходците и майките с колички", пише нашата читателка.

"Та се питам вие като 4-та власт в тази държава дали не бихте проявили съчувствие към нас - живущите в този иначе китен комплекс, да спим спокойно, да не се надвикваме с прелитащите самолети и да се чудим дали някой ден някой няма пък да падне върху нас /все пак са 18 етажни блокове/, а и знаем, че в България всичко започва да се прави, когато вече е късно и трагедията се е случила. Дали някое дете няма да бъде сгазено от паркиралите наоколо бусове - видимостта от тях е нулева, а наоколо има 3 детски градини и 2 училища. Не мислете, че "тормозя" само вас - направих го и с г-н кмета Николов и с г-жа Михалева /кмет на Славейков/, но.....само ме прехвърлят от човек на човек, от отдел на отдел и...нищо!!!! Дано все пак успеете вие да ни помогнете!, алармира отчаяно Димитрова.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Едно уточнение, което т.нар. "бургазлии" от Славейков и изгрев трябва да знаят - и то е, че летище Бургас е създадено през 1927 година, много преди Бургас да се сдобие с два комплекса напълнени с преселници. Затова, престанете вече! има и други градове, като не ви харесва в Бургас.
0
 
 
Тапи за уши, продават се в аптеките, иначе на село е по-тихо. :)
Aнонимен
на 18.07.2015 г.
0
 
 
Да взема да започна и аз да се отчайвам вече от глупави и ненужни изказвания. Егоисти винаги е имало и ще има, обаче това е някъде на върха. Дори не знам как може медия, която се признава за добра, да публикува подобни статии (но пък се вижда и хорското мислене по този начин или...липсата на такова) Въздушните пътища няма как да бъдат променени, колкото и да им се иска на някои хора. Това е сложно устроена система за безопасно движение на самолетите, които неслучайно са най-сигурният транспорт). И може би трябва тези пътища да бъдат сменяни сезонно и топката да се прехвърля от граждани към други граждани според егоизма на всеки - добре, че тази магия няма как да бъде осъществена. Паркингите в комплексите и кварталите, както вече е споменато в коментар, са обществени и всяко превозно средство може да бъде паркирано на тяхната зона. Освен това не виждам как децата могат да бъдат прегазени от паркирани автобуси. Да, може да запречват видимостта на улицата от даден ъгъл, но при евентуален инцидент не мисля, че автобусът/шофьорът му/собственикът му ще бъде виновен за това, дори напротив. Другата засегната тема беше за събирането на боклука. Ами ако искате може това да става в по-късни часове - самото събиране на боклука из целия град да стартира, примерно, в 10:00, когато навън е оживено и е пълно с хора, на които ще им е супер приятно да изтърпят вонята, идваща от боклукчийския камион, разнасяща се на метри тъкмо във време, когато е станало непоносимо горещо. Гаранция - на никого няма да му се догади от тази ситуация ! Видях коментар, в който се упоменава и безпокойството, причинено от едни птици, а именно гларусите. Ами моето предложение е да им се зададе "работно време", в което те ще могат да летят и крякат. И аз живея в ж.к. "Славейков" и нито самолетите ме притесняват, не ми пречат, още по-малко не се надвиквам с тях, нито пък боклукчийските камиони (в тази връзка с чистотата - и почистващите улиците камиони или каквито и да са средства), дори се радвам, че това се извършва културно - в ранните часове, когато не може да безпокои никого по улиците, точно както във всички цивилизовани страни. И може би някои хора трябва да осъзнаят, че живеят в жилищен комплекс в голям град и тези неща са напълно нормални и невъзможни за премахване. Град с изключително добро градско устройство, чийто жилищни части обаче не мога да сравня с "китни комплекси". Ако някой желае китно местенце, да се изнесе в някое селце или малко градче, където тези действия просто липсват. Аз подкрепям госпожа Димитрова, че кметът ни е меко казано перфектен, но госпожо Димитрова, не че той не е успял да се пребори с "проблема" с летището и минаващите самолети, просто не се занимава с безсмислени неща. Хора, спрете да се оплаквате за всяко нещо и всяка дреболия - ненужно е. - И.Д.
Aнонимен
на 17.07.2015 г.
0
 
 
Не глупак, а пълен глупак!
Aнонимен
на 17.07.2015 г.
0
 
 
Почна сезона на дините ,почна и миризливата гняс навсякъде около контейнерите. То не бяха приказки за модерни контейнери,то не бяха приказки ,че ще ги мият и дезинфекцират... А в крайна сметка си и тотална смрад на всяка улица. С водоструйки поне да мият,ама и това не правят.
0
 
 
Подхода на самолетите е малко невъзможно да се промени, но може например да се предложи самолетите като прелитат над бл.50 да изключват двигателите, а камионите на чистота да идват при повикване в удобно за жителите на блока време, но само при събрани минимум 60% писмено съгласие на живущите. Относно паркинга - щом е обществен и лодка може човека да си паркира. Аз имам самосвал с който ходя на работа и си карам детето на градина - какъв е проблема да си го паркирам пред входа ? Някъде да има ограничение за използването на паркингите ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: