Бил Гейтс: Две условия за нормален живот - ваксина и чиста от COVID-19 планета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
12:24 / 14.10.2020
3016
Животът ще се нормализира след пандемията от коронавирус, само когато са изпълнени две условия - когато се появи ново поколение ваксини и когато вирусът изчезне на цялата планета, смянта милиардерът Бил Гейтс.

"Единственият начин да се върнем към нормалното е да имаме не първо поколение ваксини, а второ, което би могло да бъде суперефективно и голям брой хора да го получат. По този начин ще премахнем болестта в световен мащаб", каза Гейтс, цитиран от РТ.

Той добави, че само така "ще можем да разрешим всички възникнали проблеми в образованието, психичното здраве и да продължим да ги изграждаме по положителен начин“.

Според Гейтс, на американците може да се наложи да живеят години, а много от тях и цял живот, с физическа дистанция и други мерки, въведени за борба с коронавируса.

Само преди месец Гейтс обяви, че няколко ваксини от първо поколение могат да бъдат одобрени за употреба в началото на следващата година.  Той заяви, че резултатите от тестовете често не пристигат в рамките на 24 часа, което ги прави напълно безсмислени. Милиардерът каза още, че американската система за тестване е "една от най-лошите в света по отношение на това кой трябва да бъде тестван“.

Критиката на Гейтс идва в момент, когато американският президент Доналд Тръмп нарече реакцията на САЩ на пандемията "феноменална" и заяви, че "са спасили животите на потенциални милиони жертви". Тръмп даде положителен тест за коронавирус на 1 октомври, а след това заяви, че е "излекуван чрез експериментално лечение с моноклонални антитела“.

Миналата пролет Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" сключи партньорство с компанията "Eli Lily", която разработва терапия с моноклонални антитела.

Виж коментарите (4)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Крепост, която познаваме от популярно ТВ предаване с български уч...
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).