Майк Помпео: България ще е една от първите страни, които ще получат от американската ваксина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (24)
22:47 / 01.04.2020
5489
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпейо по повод разпространението на пандемията COVID-19, съобщи пресцентърът на Министерски съвет.

Двамата са дискутирали мерките, които всяка една от двете страни прилага, за ограничаването на вируса.

Бойко Борисов и Майк Помпейо са били единодушни, че всички страни са длъжни да продължат борбата с пандемията чрез взаимопомощ и тясно сътрудничество при обмен на успешни практики в лечението.

Премиерът Борисов и държавният секретар Помпейо са обменили мнения за лекарства, медицински консумативи и тестове за диагностика на COVID-19. В разговора е било посочено, че учени и специалисти от САЩ разработват ваксина срещу вируса и България ще е сред първите страни, с които ще я споделят. Българският министър-председател поискал комплекти за тестове по метода PCR, пише в съобщението.

"Всяка държава има свои опит и знания, но ако споделяме заедно ефективните мерки ще се справим по-бързо в битката с пандемията", заявил Борисов.

Майк Помпейо посети страната ни през септември 2018 г.

Българският премиер представил пред американския държавен секретар успешната реорганизация на българската индустрия, която от седмици произвежда защитни облекла, шлемове, очила и маски. Борисов подчертал в разговора, че облеклата отговарят на сертифицирани стандарти и изисквания за всички, работещи пряко с коронавируса.

Бойко Борисов отбелязал и приетия от правителството пакет от социално-икономически мерки в подкрепа на работодателите и работниците. Той подчертал пред Помпейо, че страната ни полага усилия да се запази заетостта на всеки гражданин.

"Като мине времето на пандемията, България, Европа и САЩ, които споделят еднакви демократични ценности и свободи на гражданите, заедно като стратегически партньори ще измъкнат държавите си от икономическата криза вследствие на коронавируса", казал в телефонния разговор Майк Помпейо.

Виж коментарите (24)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).