Електронните карти за градския транспорт влизат в употреба на 7 септември

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:04 / 30.08.2016
8885
"На финала сме на тестването на интегрираната билетна система. Най-първостепенната ни задача е, след празниците (на 7 септември) да въведем в експлоатация билетната система при досега съществуващата транспортна схема на града", това каза за Burgas24.bg Руска Бояджиева, зам.-кмет по "Европейски политики и околна среда" в Община Бургас.

От 1 септември започва широка информационна кампания за това как ще се използват новите електронни карти. "Въпреки че вече сме обяснявали какви са елементите на билетната система, в последния месец и половина започнахме издаването на празни карти на тези групи от граждани, които ползват преференции. От 1 септември започваме масирана информационна кампания за видовете карти, за това какви продукти могат да бъдат зареждани в тях, как могат да бъдат използвани на борда на автобуса, включително с подробни инструкции как се използват така наречените валидатори - устройствата, които отчитат и позволяват самоотчитането на пътниците", съобщи за Burgas24.bg Бояджиева.

На 7 септември започва продажбата на електронните продукти. Всеки един гражданин, който използва абонаментни карти ще може да подмени своята хартиена карта с пластмасова, на която ще зареди продуктите, които иска да използва.

"Процесът става постепенно. Подменяме абонаментите карти, които са вече изтекли. В преходния период хората, които притежават валидни хартиени карти, ще могат да ги използват на борда на автобусите", уточни Бояджиева.

В автобуса ще се продават хартиени билети, както беше досега. Вендинг машините в момента са в процедура по фискализация и едва, когато това се случи, те ще заробят. Когато електронната система заработи в максимален капацитет, то чак тогава ще дойде ред на новата транспортна схема.

Виж коментарите (3)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
Затварят за движение това бургаско кръстовище
Ученик почина от инфаркт в Бургас, подозират, че е пушил друсан ч...
Германските туристи се завръщат на Черноморието ни
Средната заплата в Бургаско мина 1700 лева
Ремонтират базата на Колежа по туризъм
Евтим Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).