Новата транспортна схема скъса нервите на бургазлии! А утре – в първия работен ден?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (46)
11:35 / 27.11.2016
31189
Опънати нерви, смут по спирките и вълна от недоволство - така премина първият ден след въвеждането на новата транспортна схема, убеди се репортер на Burgas24.bg. Хората масово се чудеха кой автобус да хванат, скупчваха се пред информационните табла и засипваха шофьорите с въпроси и упреци.

Десетки приканиха кмета Димитър Николов да зареже автомобила и сам да се качи на автобуса, за да претегли плюсовете и минусите на новата схема. За капак книжките, включващи карта с маршрутите и разписанията на градския транспорт, които всеки пътник трябваше да получи безплатно, бяха изчерпани за часове. Това допълнително изнерви бургазлии, които се оказаха неподготвени за новите автобусни линии.

От общината напомнят, че ако не сте получили книжка от контрольорите в автобусите, можете да потърсите в Транспортната къща на главната улица, терминал "Меден рудник", Автогара Юг и Автогара Запад. С нея ще разполагат и асистентите по спирките, облечени със специално сигнално облекло, които през следващата седмица ще помагат на гражданите да свикнат с новата транспортна схема.

В социалните мрежи също се изля вълна от недоволство, като разгневените бургазлии демонстрираха завидна креативност. Част от тях са готови дори да се вдигнат на бунт и да протестират пред общината.

"Така наболялата тема за градския транспорт днес вълнува и мен. Да питам дали ако се съберем пред общината и протестираме няма да върнат старата транспортна схема? Ние работещите млади хора сме засегнати най-много от тяхната "удобна" схема. Моля да организираме ден и час и да свалим общинарите долу за да направят една обиколка с тролейбусното им прикачване. Дали ако целият град настане срещу това няма да бъде чут? Кмете, нали ние гласувахме 80% вот. Хайде сега доказахте,че не мислите за бургазлии", гласи един от постовете в групата на Меден рудник.

"Автобусите Б1 и Б2 вървят празни .Тролеите са пълни до жиците с хора, това ли е новата удобна схема? Не се диша в тролея от пътници, а днес е събота, жестоко ще е в понеделник. Целия град е в стрес", жалват се още бургазлии.

"Вече два дни само постове за тая транспортна схема. Вземете си направете група "Мрънкащите срещу новата транспортна схема" и престанете да задръствате групата с глупостите си!!! Заради вас един доктор не можем да разберем коя смяна е. Може да има изгубено кученце или котка, но няма как да прочетем от толкова много мрънкотене", духовито съветват в най-голямата бургаска фейсбук група.

Виж коментарите (46)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас
Започва най-мащабният ремонт на Дюлинския проход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).