Убиецът на Павлинка ще обжалва задържането си под стража

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:43 / 25.09.2013
2319
Утре обвиненият в предумишленото убийство на банкерката в Бургас Любомир Симеонов вероятно ще обжалва 72 часовото задържане под стража, предаде репортер на Burgas24.bg.

В понеделник сутринта 57-годишният бизнесмен, който в продължение на дълги години развивал бизнес със изкупуването на билки и гъби в Сунгурларе и околните села, простреля смъртоносно почти от упор в гърдите директора на отдел " Дребно кредитиране" в бургаският клон на голяма банкова верига Павлинка Йовчева.

В интернет пространството се появиха разнообразни материали, свързани със живота и бизнеса на Симеонов. Наш екип отиде в Сунгурларе и село Черница, където са основните офиси на Любомир Симеонов, за да се опита да научи нещо повече за него.

Вече е ясно, че Любомир Симеонов ще бъде съден за предумишлено убийство след пълните му самопризнания часове след като застреля в гърдите банковата служителка заради неотпуснат кредит в размер на 1,5 млн. лева. Загадка остава защо след планираното убийство мъжът е тръгнал към София, но по пътя е спрял в Ямбол, за да се предаде.

В медиите се появиха публикации, че съдия-изпълнител е запечатал част от офисите на Симеонов и вероятно поради тази причина тъща му, която живее в Сунгурларе, ни посреща с недоверие. Тя научава от медиите за действията на зет си Любомир и единственият коментар е: " това не може да бъде, той не е такъв човек."

След като разбра за какво я търсим, жената побърза да се скрие от нас и помоли да не я безпокоим.

Други хора в Сунгурларе описват Симеонов като "много мил, любезен, майтапчия... От 3 години сме си колеги тука, на една врата сме както се казва", обяснява собственичката на кафенето срещу затворения му офис.

Срещаме случайно и колега на обвинения в предумишлено убийство. Мъжът много добре познава Симеонов. Колю Цонев е категоричен "учудих се на тез, дето отмениха смъртното наказание, щото познавам и убитата-за кой трябваше да има смъртно наказание?За него, как така една беззащитна жена ей тука ще опъна пистолета и да я убия. Има кредит, не може да си върне кредита и иска рефинансиране, но и аз имам 10 хиляди лева към същата банка, всяка година си го предоговарям, давам 5-600 лева за комисии, за това-онова и си погасявам лихвата и толкова, не съм извадил пищов."

Цонев не е чувал за подадената в Инокомическа полиция- Бургас жалба от Симеонов срещу Павлинка Йовчева. Не вярва директора на отдел " Дребно кредитиране" в банковия клон да е притискала колегата му. Не знае и дали е вярна информацията, че задържанията Любомир Симеонов е спечелил европейски проект, чиято реализация е трябвало да финансира с 1,5 млн. лева.

Офисът на Любомир в центъра на Сунгурларе е заключен с катинари. През отвора пощальонът е пуснал десетки писма, много от които с логото на банкови институции. Подобна е и съдбата на халето за сушене на билки в сунгурларското село Черница. Там бизнесменът не е познат на местните.


Виж коментарите (2)

Още по темата (36):
01.12.2015 Продават за 408 000 лв. цеха на убиеца на бургаската банкерка
06.04.2015 ВКС потвърди осъдителната присъда на Симеонов за убийството на банкерката
01.04.2015 20 години затвор за убиеца на банкерката в Бургас
20.11.2014 Апелативният съд потвърди присъдата на убиеца на банкерката
12.10.2014 Убиецът на банкерката: Купих си оръжието от цигани в Павел Баня
07.10.2014 Любомир Симеонов: Извърших убийството в ненормално състояние
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).