Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Петко Маринов: Щастлив съм, но и малко тъжен
Автор: Екип Burgas24.bg 09:24 / 14.05.2010Коментари (0)993
© Burgas24.bg
В сряда баскетболният Лукойл Нефтохимик стана шампион за жени, след като победи с 3-0 в серията  Дунав Еконт. По този повод говори треньора на бургазлийки Петко Маринов.

- Г-н Маринов, честита титла - четвърта за шест сезона с Лукойл Нефтохимик. Това май казва всичко за работата ви в клуба.

- Благодаря. Безкрайно съм щастлив, защото малцина вярваха, че може отново да сме шампиони на България. Хубаво е, че защитихме титлата предвид това, че върхът се отстоява по-трудно, отколкото се изкачва. В допълнение направихме го пред наша публика в моя роден Бургас.

- Означава ли, че тази титла е по-ценна за вас в сравнение с миналогодишната?
- Да, определено тази е по-сладка, защото я извоювахме със значително по-млад отбор. От миналата година останаха единствено капитанката Силвия Пеева и Анна Соколан. И нещо друго, не маловажно - спечелихме битката със сочения за фаворит отбор на Дунав Еконт. Намерихте печелившата формула срещу най-силните в редовния сезон. Това прави още по-ценен успеха ни, тъй като Дунав беше безспорният лидер цял сезон. Ние уцелихме ваксата и достигнахме оптималното съчетание на спортно-техническо и психологическо състояние. Спечелихме и стратегическия първи мач в Русе, което ни даде увереност в по-нататъчния развой на срещите в серията.

- Какво възприеха от вас момичетата?
- Знаете, че аз като състезател и треньор трудно приемам място, различно от първото. Постоянно има у мен жажда за победи. Нещо, което разбраха момичетата и ме изненадаха приятно в решителните двубои.

- Кой беше най-деликатният момент през сезона?
- Когато загубихме полуфинала за купата от Монтана в края на януари. Така и не разбрах защо посочиха тази дата за турнира, тъй като той върви паралелно с мъжкия финал. Нашият отбор просто не беше в кондиция заради 20-дневната коледна ваканция на чужденките. Тогава се разделихме с Трейси Едуардс, която за мен беше една доста добра състезателка, но пък заменилата я Анджела Тисдейл показа класа в най-важните мачове от плейофите и вече изяви желание да играе още един сезон при нас.

- След последния мач в Бургас обаче споделихте, че сте тъжен?
- Да, казвам го съвсем искрено. Заради инцидента преди втория мач в Русе. Знам, че отборът и ръководството на Дунав не са виновни в случая, но ние бяхме потърпевши. Амбицираха ни допълнително, като ни обявиха за симуланти. И нещо друго, немаловажно. Не бива да допускаме ексцесиите от футболните стадиони да се пренесат в баскетболните зали.

- Ще видим ли Лукойл Нефтохимик в Европа наесен?
- Такова е нашето желание, но всичко е въпрос на клубна стратегия, а тежката дума имат шефовете.

- Неколкократно сте изказвали неудовлетворение от факта, че бургаската публика е твърде интелигентна, но в третия мач с Дунав нейната подкрепа бе огромна.
- Горещи поздравления и благодарности към нашия шести играч. Мога само да си пожелая това да се случва на всеки домакински двубой в зала "Бойчо Брънзов".

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 9
19.05.2010
07.05.2010
06.05.2010
06.05.2010
06.05.2010
05.05.2010
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Двукратният европейски шампион по вдигане на тежести Александър Пелешенко загина на фронта в Украйна
Григор Димитров сред първите поставени в Рим
Григор Димитров с шанс за страхотен жребий за турнира в Рим
Роден талант зае второ място на силен международен тенис турнир в Бургас
Българка стигна финала на международен тенис турнир в Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: