Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Шефът на английския футбол отговори на Боби Михайлов
Автор: Екип Burgas24.bg 15:37 / 19.09.2019Коментари (0)1334
©
Президентът на английската футболна асоциация Грег Кларк изпрати официално писмо до българския си колега Борислав Михайлов във връзка с медийните изяви на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт и опасенията му от потенциални расистки прояви от страна на българската публика по време на мача между двата тима на 14 октомври.

В обръщението си г-н Кларк уверява, че изявленията по никакъв начин не заклеймяват футболните привърженици в България, а по-скоро имат за цел да обединят двете федерации, двата отбора и запалянковците им в борбата срещу дискриминационното поведение по стадионите.

Ето какво пише в обръщението:

"Скъпи Боби,

За мен бе чест да те приветствам на мача между двете ни държави на стадион "Уембли“ по-рано този месец.

Във връзка с изразеното разочарование на БФС от скорошните коментари на мениджъра ни, считам за важно да направя следното уточнение – г-н Саутгейт отговори на конкретен журналистически въпрос, свързан с евентуални опасения предвид последната визита на Англия в София през 2011-а и инцидентите по трибуните тогава. В отговора си той подчерта, че е наясно със случилото се и се надява то да не се повтори, но е подготвен и за подобно стечение на обстоятелствата. След проблемите при гостуването на Черна гора през март ние сме решени да направим всичко по силите си, за да защитим футболистите, като следваме протоколния ред на УЕФА и уважаваме авторитета на съдиите и делегатите.

И двете ни държави стоят зад кампаниите на UEFA – Respect и Equal Game; и България, и Англия се противопоставят на расизма на всички нива, а конкретно английската ФА се бори с подобни прояви в цялата си футболната пирамида с ясната цел да ги елиминира напълно. Вярвам, че повечето, ако не и всички, членки на УЕФА работят активно в същата посока.

Както споделих в речта си преди мача на "Уембли“, продължаваме да борим расизма в обществото с всички сили, независимо дали на домашна почва или извън страната. Вярвам, че е важно тази тема да бъде дискутирана публично и не смятам, че това създава излишно напрежение. Смятам, че ще се съгласиш, че всички футболни хора следва да обединят усилия, за да решат проблема по директен, отворен и конструктивен начин.

Нека заедно победим расизма!

С нетърпение очаквам срещата ни в София през октомври и съм сигурен, че ще станем свидетели на оспорван и атрактивен мач!

С уважение, Грег Кларк“.
Още по темата: общо новини по темата: 343
19.09.2022
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка
Черноморец разгроми ЦСКА и е полуфиналист за Купата на България по баскетбол
Стилиян Петров: Аз бях дотук с българския футбол!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: