Апелативният съд потвърди присъдата на убиеца на банкерката

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:31 / 20.11.2014
2079
Бургаският апелативен съд потвърди присъдата от 20 г. затвор на бившия военен Любомир Симеонов, който на 23 септември м.г. уби с един изстрел в сърцето Павлинка Йовчева, шеф на дирекция "Дребно банкиране" в УниКредит Булбанк Бургас.

Магистратите отхвърлиха жалбата на Симеонов за по-малко наказание, както и искането на близките на жертвата за доживотна присъда.

"Предвид изложеното, апелативният съд намира, че така определено наказанието на подсъдимия е най-подходящото и съответно на извършеното престъпление, най-справедливо", се казва в решението от 17 ноември.

Наказанията "доживотен затвор" и "доживотният затвор без замяна" са приложими, само ако престъплението е изключително тежко, допълват магистратите. Според тях "в настоящия казус наказанието "доживотен затвор" ще бъде несъразмерно тежко за конкретното деяние и дееца, а данните за личността на подсъдимия Симеонов не налагат изолирането му до края на живота в затворнически условия".

На заседанието на 7 октомври второинстанционият съд разпита двама нови свидетели. Техните фирми са партнирали на Симеонов в подготовката на проект, с който е спечелил държавна субсидия, и по който е търсил съфинансиране от банка - работодател на убитата, но е имал спънки при получаването й.

Адвокатката на Симеонов - Ваня Радиева настоя за допускане на повторна психиатрично-психологическа експертиза на Симеонов и за събиране на допълнителни писмени доказателства. Съдът обаче отхвърли това.

Представителят на Апелативна прокуратура - Бургас заяви, че не поддържа протеста на Окръжна прокуратура - Бургас срещу наложеното на Симеонов наказание, а жалбите на страните намира за неоснователни.

С решението си от 17 ноември Апелативният съд в Бургас потвърди и пълния размер на исковете - общо 300 хил. лв. - за съпруга и двете деца на убитата Павлинка.

Най-вероятно и двете страни ща обжалват присъдата пред ВКС.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (0)

Още по темата (36):
01.12.2015 Продават за 408 000 лв. цеха на убиеца на бургаската банкерка
06.04.2015 ВКС потвърди осъдителната присъда на Симеонов за убийството на банкерката
01.04.2015 20 години затвор за убиеца на банкерката в Бургас
12.10.2014 Убиецът на банкерката: Купих си оръжието от цигани в Павел Баня
07.10.2014 Любомир Симеонов: Извърших убийството в ненормално състояние
19.06.2014 Поискаха доживотен затвор за убиеца на банкерката
Още новини от Новини от Бургас:
Тази новина е за хората от Бургас, които си търсят работа
Кметът на Бургас на среща с ръководителя на Представителството на...
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).