Блокираха проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (37)
16:31 / 23.04.2013
13879
Кметът на Бургас Димитър Николов коментира, че заради предизборни интереси съветниците на практика спират изпълнението на проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас. Коментарът на кмета бе след като не достигнаха два гласа от нужното мнозинство от 2/3 одобрение на общинските съветници за определяне на терен за изграждането на Централна спирка на ул. "Сан Стефано" по проекта за Интегриран градски транспорт.

Той заяви, че още днес от Общинска администрация ще поискат от управляващия орган по проекта - Министерство на регионалното развитие да бъдат спрени сроковете за изпълнението на проекта и да бъде дадена отсрочка.

"Град Бургас е много сериозно застрашен да плаща финансови санкции и корекции, за това че не напредва в изпълнението на този проект. Като основание за спиране на сроковете ще е негласуването от страна на общинските съветниците", каза Димитър Николов.

По думите му заради неприемането на точката за Централната спирка се застрашават и другите подобекти по проекта- районната артерия, която ще свързва най-натоварената част на комплекс "Меден рудник", няма да може да се изгради началната централна спирка в комплекса, както и предвидената мрежа от велосипедни алеи.

"С неприемането на тази докладна проекта се блокира. Аз се притеснявам, ако министерство на регионалното развитие и управляващият орган в Брюксел не вземат под внимание аргумента, че Общинският съвет не е приел изглаждането на централната автобусна спирка ще бъдат наложени санкции, защото ние вече сме в ход на изпълнението на този проект. Най-малкото имаме разходвани средства за закупуването на автобусите и средствата там са много големи и ако бъдат наложени санкции на община Бургас ние няма да може да се справим и да издържим на тези глоби", каза Николов.

Кметът посочи, че вече четири годни се говори за проекта и са правени седем обществени обсъждания. Разглеждани са и са коментирани различни детайли. Направените забележки от различни експерти и граждани са взети под внимание и са отразени в проекта и не ако някой е искал подробно да се запознае с проекта е можел да го направи за това време.

"Според мен заради изборите които наближават се политизира въпросът, но сега ще пострада градския транспорт на Бургас", каза Николов. Той допълни, че и в момента има закъснение по изпълнението на проекта, а тези пречки от страна на общинските съветници усложняват още повече ситуацията.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (37)

Още по темата (195):
25.04.2017 Няма мърдане! Приеха промените в транспортната схема. Ще бъдат последни!
10.04.2017 Тестовете на новата транспортна схема показали много добри резултати
24.02.2017 Кметът: Надявам се слабостите в транспортната схема да са преодолени
23.02.2017 Популяризират последната промяна в транспортната схема с флаери
22.02.2017 От 24 февруари Бургас ще се сдобие с 3 нови линии! Вижте през къде ще
минават!
15.02.2017 3 от 7-те чисто нови съчленени автобуса тръгнаха по бургаските улици
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).