Няма да намалят таксите за паркиране в "синята зона" на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:14 / 29.01.2013
3634
Таксите за ползване на "Синя зона"в Бургас остават същите. Докладната беше внесена от групата съветниците на НФСБ, като мотивът им, че в трудните икономически времена таксите трябва да са съобразени със икономическото състояние на гражданите. Дебатът обаче премина в политически речи и се стигна дори до изборите.

При гласуването предложението за намаляване на таксата за ползване на зоната бе отхвърлено от мнозинството съветници. Следващата докладна отново бе внесена от опозицията от НФСБ и тя е за забрана на религиозната пропаганда по улиците и домовете на гражданите от различни секти.

Още преди започването на дебата Руслан Карагьозов от ГЕРБ предложи процедура за прекратяване на дебата. Съветникът Валентин Касабов от НФСБ това се обърна към мнозинството да прекратят предварително дебата по всички техни предложения. Евгений Мосинов от БСП зави, че не може да бъде прекратен дебатът преди още да е започнал и не е редно тази процедура да се ползва за лишаване от дебат. Въпреки това съветниците гласуваха прекратяване на дебата и така въобще не дискутираха точката за религиозната пропаганда. Това предизвика нови дебати в залата, че воденето на заседанията от страна на мнозинството е недопустимо и няма нищо общо с правилника и демократичните правила.

"Това, че се изживявате като диктатор е ваш проблем, но нашето търпение се изчерпва. Тук сме да обсъждаме и да взимаме решения в полза на нашите съграждани", каза съветникът Георги Дражев.

Следващата докладна на НФСБ отново не бе обсъждана и дебатът по нея процедурно бе променен преди да е започнал. Вносител на процедурата бе отново Руслан Карагьозов от ГЕРБ. Той допълни, че предлага прекратяване на разискванията тъй като това са точки и докладни които са гледани в предходни заседания и се внасят за всяко следващо и дебатът по тях е провеждан няколкократно.

Карагьозов каза, че при следващата докладна, която ще се гледа и се внася за първи път ще бъде обсъдена. Валентин Касабов от НФСБ заяви, че управляващите винаги са бягали от дебат и никога не са провеждали такъв по същество. Заради острият си език Касабов получи забележка от председателя на Общинския съвет. Съветниците прекратиха обсъжданият по третото предложение на НФСБ без да го обсъдят. Веднага след това съветниците излязоха в обедна почивка.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)

Още по темата (86):
19.08.2022 Улесняват бургазлии с паркирането
04.05.2022 В "Лазур" настояват "Зелената" зона да функционира през цялата година
28.04.2022 Важно! "Зелената" зона в Бургас започва да работи след дни!
01.03.2022 В наш областен град няма да слагат скоби на луксозни автомобили
11.01.2022 Промени, касаещи шофьорите, предстои да бъдат въведени първо в София и
Бургас
01.10.2021 От днес без "Зелена" зона в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).