Гребенаров се разходи из Бургас за откриването на новата учебна година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:23 / 17.09.2012
2296
Бивши и настоящи ученици от
НБУ "Михаил Лъкатник":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Областният управител Константин Гребенаров откри новата учебна 2012-2013 години с най-малките ученици от НБУ "Михаил Лъкатник" в гр. Бургас. Днес училището отвори врати и посрещна 168 първокласници разпределени в шест паралелки. Празничният ден там започна 9:00 часа с много настроение и богата програма. Гребенаров отправи пожелания за успешна година, изпълнена с много усмивки и отлични постижения. Областният управител не пропусна възможността да призове всички деца и присъстващи да бъдат особено внимателни по пътя за училище, да спазват правилата за пресичане и да го правят само на определените за това места.

Веднага след приключване на тържествата в началното училище, Гребенаров уважи и по-големите ученици от Природоматематическата гимназия в града, където заедно с Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, зам.-кметът на Бургас Лорис Мануелян и народни представители от Бургас, дадоха старт на учебната година.

Програмата на Областния управител продължи в най-големия бургаски жилищен комплекс "Меден рудник". В първия учебен ден, съвпадащ и с празника "Вяра, Надежда и Любов", там лично министър Младенов откри новостроения детски комплекс носещ името на една от светиците, а именно ОДЗ "Надежда". Гребенаров подари на директорката на центъра икона изобразяваща влизането на Иисус в Йерусалим, като символ на днешното събитие и пожела много детски усмивки да изпълват сградата. За най-малките губернаторът бе подготвил множество играчки.

Заместник областният управител на Бургас - Атанас Терзиев подари административна карта на България на ОУ "П.Р. Славейков". Днес той присъства на първия учебен ден на сина си Радослав, който тази година е втори клас в същото училище. Терзиев връчи подаръка на директора на училището г-жа Живка Дойнова и поздрави ученици, родителите и преподавателите с празника като отправи пожелания и към именниците, които празнуват на 17 септември.


Виж коментарите (1)

Още по темата (302):
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 700 000 български ученици прекрачиха училищния праг днес
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
15.09.2023 Еднократна помощ за ученици е отпусната на близо 176 000 семейства
15.09.2023 Неда Малчева: Някои хора трябва да теглят кредит, за да си изпратят децата на училище
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).