Съветниците отхвърлиха предложение за намаляне на таксите за паркинг в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:00 / 26.03.2013
3445
Един час след началото на втората част на сесията съветниците приеха само една точка от дневния си ред и продължиха със следващата точка. Заседанието вече е председателствано от Снежина Маджарова. Точката, която разглеждат е предложението на НФСБ за наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Бургас. Предложението касае да се намали цената на час за паркиране на паркинга пред х-л "България" , който сега е 3 лв. и останалите паркинги.

Според зам-кмета Красимир Стойчев цената на паркингите е логично да е по-висока от "синята зона", тъй като колата се охранява. Предложението за намаляне тарифата не се прие. Започна разглеждането на друго предложение на НФСБ която касае "синята зона", което засяга живущите в района на зоната.

НФСБ настояват да отпадне плащането на годишна такса за паркиране в зоната, тъй като ощетява гражданите и е дискриминация спрямо тях, тъй като били предимно пенсионери. Другото е че общината не може да им гарантира ползване на мястото. От НФСБ предлагат собствениците на търговски обекти или наематели на офиси в обхвата на "синята зона" да не плащат такса за паркиране.

Зам-кметът по финанси Красимир Стойчев отговори на изказване на съветник от НФСБ, че след 18 ч. няма "синя зона", и попита кой е този пенсионер който живее в центъра и има два автомобила. Предложението не бе прието. Започва разглеждането на предложението на кмета за поемане на общински дълг за реализирането на проекта за "Подземен град".

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (86):
19.08.2022 Улесняват бургазлии с паркирането
04.05.2022 В "Лазур" настояват "Зелената" зона да функционира през цялата година
28.04.2022 Важно! "Зелената" зона в Бургас започва да работи след дни!
01.03.2022 В наш областен град няма да слагат скоби на луксозни автомобили
11.01.2022 Промени, касаещи шофьорите, предстои да бъдат въведени първо в София и
Бургас
01.10.2021 От днес без "Зелена" зона в Бургас
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).