Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поредна мистериозна смърт в Русия: прегазиха бившия премиер на Дагестан
Автор: Иван Христов 08:48 / 09.01.2023Коментари (1)467
©
Бивш премиер на руски нефтодобивен регион е прегазен на улицата

Бившият премиер на богат на петрол руски регион загина, след като беше блъснат от кола, докато пресичаше улица, съобщава Daily Mail.

61-годишният Магомед Абдулаев, близък на бившия руски президент Дмитрий Медведев, беше хоспитализиран, но издъхна от тежки наранявания в град Махачкала на Каспийско море.

Украйна веднага намекна, че това е последната в поредица от мистериозни смъртни случаи в Русия през изминалата година, след като започна войната в Украйна.

Абдулаев, също бивш ректор на Дагестанския държавен педагогически университет, пресичал улица "Магомед Гаджиев“, когато бил блъснат от автомобил Нива.

Съобщава се, че шофьорът е на 55 години, но не се съобщава дали е бил задържан или арестуван.

Пешеходецът Абдулаев е пресичал пътя на неразрешено място, гласят докладите.

Той беше премиер на богатия на петрол регион Дагестан от 2010 до 2013 г. и беше назначен, когато Медведев беше президент на Русия.

Медведев - близък съюзник на Путин и войнствен блогър за войната в Украйна - го е познавал откакто са били студенти в Санкт Петербургския държавен университет, твърдят източници на изданието.

57-годишният Медведев в момента е заместник на Путин в Съвета за сигурност на Русия и е наричан негов най-близък политически съюзник, оглавявайки неговата партия "Единна Русия".

Русия е засегната от редица "подозрителни“ смъртни случаи – много от които са свързани с енергийния сектор – след ескалирането на напрежението преди инвазията на Путин в Украйна през февруари 2022 г.

Богатият политик Николай Петрунин - известен още като руския "Gas Wonderkid" - беше само на 47 години и беше в кома от месец, когато почина през октомври.

Съобщава се, че мултимилионерът, баща на три деца, бивш висш изпълнителен директор в газовата индустрия, е починал от усложнения, свързани с тежък Covid. Той беше заместник-председател на влиятелната енергийна комисия на руския парламент и верен на Путин, и "политическо протеже“, отбелязва Daily Mail.

Неговият бизнес изграждаше газопроводи за големи руски енергийни оператори и той имаше връзки с газовия гигант на Кремъл Газпром - който сега лишава Запада от руски доставки заради войната – както и Роснефт.

На 1 септември петролният магнат Равил Маганов, на 67 години, падна от прозореца на шестия етаж на московска болница.

В един доклад се казва, че председателят на Лукойл – втората по големина петролна компания в Русия – е бил "бит“, преди да бъде "изхвърлен от прозореца“, но това не е потвърдено официално, пише изданието.

В началото, компанията му изрази опозиция срещу войната в Украйна.

Странно, но Путин пристигна в елитната Централна клинична болница много скоро след като тялото на Маганов беше открито, за да отдаде последна почит на последния съветски лидер Михаил Горбачов, който също почина в болницата.

През юли 61-годишният Юрий Воронов, ръководител на транспортна и логистична компания, свързана с Газпром, беше намерен мъртъв в плувния си басейн, а негов приятел, който е топ криминолог, предупреди за нечестна игра.

Още два смъртни случая на свързани с Газпром ръководители бяха съобщени в елитни домове близо до Санкт Петербург на фона на подозрения, че очевидните самоубийства може да са били убийства.

61-годишният Александър Тюлаков, високопоставен финансов служител и ръководител по сигурността на Газпром на ниво заместник генерален директор, беше открит мъртъв от любовницата си ден след началото на войната в Украйна през февруари.

Той е намерен обесен в дома си, който се оценява на 600 хиляди евро.

И все пак в докладите е отбелязано, че той е бил жестоко бит малко преди да "отнеме живота си“, което води до спекулации, че е бил под силен натиск.

В същия елитен жилищен комплекс от затворен тип "Ленински" в Ленинградска област три седмици по-рано 60-годишният Леонид Шулман, ръководител на транспорта в "Газпром инвест", беше намерен мъртъв с множество прободни рани в локва кръв на пода на банята си.

43-годишният милиардер Александър Суботин, също свързан с енергийния гигант Лукойл, където беше топ мениджър, беше намерен мъртъв през май, след като "прие съвет от шамани“.

Една от теориите е, че Суботин, който също е собственик на корабна компания, е бил отровен от отрова на крастава жаба, предизвикваща сърдечен удар.

През априлВладислав Аваев, 51, бивш служител в Кремъл, се самоубива, след като убива съпругата си Елена, 47, и 13-годишната си дъщеря.

Той имаше връзки на високо ниво с водещата руска финансова институция Газпромбанк.

Приятели оспориха съобщенията, че той е извършил убийствата, след като съпругата му признала, че е бременна от техния шофьор.

Няколко дни по-късно мултимилионерът Сергей Протосеня, 55, беше намерен обесен в Испания, след като убива с брадва съпругата си Наталия, 53, и дъщеря им Мария, която е тийнейджърка.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Затова император Пути вече стои сам и в църквата даже.Не са пуснали статистите,дето ги преобличат-ведъж като военни,друг път като обикновени граждани ,а те всички офицери от ФСБ.Вече и на ФСБ не вярва Путито-много се е изплашил.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: