Шойгу инспектира група войски "Восток" на бойното поле в Украйна

Автор: Иван Христов
Коментари (0)
08:42 / 17.01.2023
477
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу инспектира щаба на групата войски "Восток“ по време на работа в хода на военните действия в Украйна, където изслуша командира на групата за текущата обстановка. Това съобщиха пред журналисти от Министерството на отбраната на Руската федерация, предава ТАСС.

"Министърът на отбраната на Руската федерация армейски генерал Сергей Шойгу инспектира щаба на групировката войски "Восток“ по време на работа в зоната на специалната военна операция“, съобщиха от ведомството.

На командния пункт на групировката "Восток" Шойгу изслуша доклада на командващия групата генерал-лейтенант Рустам Мурадов за текущата обстановка и действията на групата войски, командващите по другите направления. "Министърът на отбраната на Руската федерация изслуша и командирите на обединенията и съединения за хода на бойните задачи по основните направления“, посочват от министерството.

Отбелязва се, че "в хода на работата министърът на отбраната на Руската федерация обърна специално внимание на организацията на всестранната поддръжка на войските, участващи в специалната военна операция, организацията на укрепителните работи и създаването на условия за безопасно разполагане на личния състав на полето, както и работата на медицинските и тиловите части."

Министърът е благодарил на военнослужещите, че смело изпълняват задачи в Украйна, и връчи държавни награди на военнослужещите за тяхната всеотдайност и героизъм.

"Вие служите достойно, вие защитавате нашето Отечество, вие помагате на нуждаещите се от помощ, вие правите всичко, за да доближите деня, който се нарича Ден на победата“, заяви Шойгу.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4312):
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
Още новини от Международни новини:
"Масажира" жени и ги снима: Българин е обвинен в сексуален тормоз...
Любимата напитка ще поскъпне драстично
Бас Ейкхаут: Ако кажем "Всичко ще бъде наред с вашите мини до 203...
Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
Благодатният огън слезе в Йерусалим
Българка е била отвлечена в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).