Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Триумф на българските риболовци в Сараево
Автор: Екип Burgas24.bg 16:51 / 04.07.2023Коментари (0)251
Българските състезатели по спортен риболов на пъстърва с изкуствени примамки направиха голям фурор на турнира за Купата на Средиземноморието и Дунав, който се проведе в Сараево. На река Железница състезателите от "Фиш 24" (Стара Загора) спечелиха трофея в конкуренцията на общо 18 отбора. Второ място заеха майсторите от другия български тим "Фишинг Зоун", а трети станаха хърватите от ХСРС.

"Беройците", както е известен заралийският състав, показаха много силен риболов и капитанът им Петко Иванов вдигна купата с отборен улов от общо 154 извадени пъстърви. Българският фурор продължи и в индивидуалното класиране на турнира, където шампион стана 17-годишният Кристиан Близнашки от София. Възпитаникът на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство в Костенец събра очите на публиката с изумително майсторство, като хвана 58 пъстърви.

"Българите са световни шампиони в тази дисциплина и знаехме, че ще дойдат с най-добрите си състезатели. Но този юноша се оказа най-младият от всички участници въобще, и въпреки това успя да се класира на първо място", заяви председателят на Федерацията по спортен риболов на Босна и Херцеговина г-н Джордже Клепич.

Втори индивидуално стана друг българин – Люси Дремалов, а трети е босненецът Алмедин Омерходжич. В топ 10 влязоха още трима наши риболовци – Тодор Костадинов, Евгений Бон и Петър Лаков.

В турнира участваха общо 54 състезатели от Босна и Херцеговина, България, Северна Македония, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватия и Чехия. Купата на Средиземноморието и Дунав е преходен трофей, учреден през 2022 г. от федерациите на страните от бивша Югославия. За българските състезатели по спортен риболов на пъстърва с изкуствени примамки това е поредният голям успех тази година, след като през май на река Въча в Девин нашите национали станаха световни шампиони отборно, а титлата и второто място в индивидуалното класиране бяха спечелени от Тодор Костадинов и Люси Дремалов.

По-рано през март пък националният отбор по улов на пъстърва с жива стръв зае трето място на световното първенство в Хърватия. Двама българи – Георги Гетов и Тодор Костадинов, вече са в топ 5 на световната ранглиста.

"Поздравявам всички наши състезатели с поредния им голям успех през този сезон. Смело можем да кажем, че от няколко години България се утвърди като една от елитните сили в състезателния риболов на пъстърва", заяви председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов.
Още по темата: общо новини по темата: 8
13.09.2021
27.09.2019
20.09.2019
06.08.2019
13.05.2019
14.02.2019
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: