Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Бургас открива шампионата по автомобилизъм на затворен маршрут и писта
Автор: Стойчо Генов 11:49 / 06.05.2021Коментари (0)1119
©
Този уикенд в Бургас ще бъде даден стартът на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. През миналата година състезанието на “Писта Бургас" беше отменено, като причината за това беше тежката епидемиологична обстановка в страната.

Сега за надпреварата край езерото Вая са подадени 55 заявки. За серия “Лада" - 14, серия “Спорт" - 15, серия “Туринг" - 15 и серия “Макси" - 11.

Сред участниците в най-атрактивната серия е и шесткратният национален шампион Константин Маршавелов. Пловдивчанинът е последният победител в серия “Макси" на бургаското трасе.

Този сезон пилотът на пловдивския "КА-2 Рейсинг Тийм" ще бъде с пълна програма в пистовото ни първенство. За поредна година продължава успешното партньорство между Константин Маршавелов и “Омникар България", с които пловдивчанинът има завоювани 6 национални титли. Автомобилът му Mitsubishi Lancer Evo X през тази година ще бъде с нови цветове, които феновете ще могат да видят още в първия старт.

"Готови сме за старта на сезона, колата е подготвена според новите изисквания за серията. Трасето в Бургас е тясно и спънато, изпреварванията тук са трудни. Очаквам интересно състезание", сподели пловдивчанинът преди старта в морския град.

Отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм", който завоюва титлата при тимовете през миналата година, ще бъде представен от шестима пилоти в бургаското състезание. В серия “Спорт" отборът ще бъде представен от Александър Димитров (Honda Civic), серия “Туринг" - петкратният шампион Иван Влъчков (Honda Civic), победителят на “Писта София" през 2020 - Кольо Карастоянов (Honda Civic). В клас “Макси" - Константин Маршавелов, Камен Василев и Венцислав Станев, като и тримата са с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Венцислав Станев ще направи дебюта си в серия “Макси", след две спечелени титли в Eneos Cup.

Състезателният уикенд ще стартира в събота от 13:00ч с квалификациите за място, а състезанията в неделя започват от 10:00ч.
Още по темата: общо новини по темата: 22
18.11.2022
13.10.2022
02.03.2022
04.11.2021
29.10.2021
04.10.2021
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: