Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Възраждат женското ветроходство с регата "Амазонка"
Автор: Иван Сотиров 11:08 / 15.09.2021Коментари (0)469
©
Както му се полага, през последните години Бургас се утвърди като най-силния ветроходен град у нас. Местните мореплаватели редовно печелят не само национални, а и международни призове, съобщиха от Община Бургас

Яхтклуб "Порт Бургас“ в аванс обяви една интересна инициатива, която ще се реализира през следващата 2022 година. Тогава, след дълго прекъсване, тук отново ще има регата само за жени. Знае се нейното име – "Амазонка“. Така че нека дамите с приключенски дух отсега започнат да се готвят за участието си, имат достатъчно време.

"Като ветроходен клуб с 45-годишна история и доказан организатор и изпълнител на устойчиви на времето спортни събития, ние инвестираме време, средства, усилия и живота си единствено в каузи, които си заслужават. Именно затова мислим, че правилният момент е настъпил, за да направим отдавна планираната крачка, която мислим, че ще падне на точното място в точното време. Мислим, че е правилният момент да сме пионери в нашия спорт, за да продължим да утвърждаваме Бургас и България като център на ветроходния спорт в Европа и света! През изминалите няколко години търпеливо и с удоволствие наблюдаваме как дамите все повече присъстват в нашия спорт, упражнявайки го със завиден устрем и постигайки спортни успехи. Затова единодушно решихме да насърчим тяхното усилие, възраждайки една отдавна забравена регата, която много, много хора все още помнят с носталгия. Регата изцяло за жени, обучени и тренирани от експерти, които да докажат, че дамите могат да са както красиви, така и страховити съперници. Така участничките ще създадат порив за повече жени и момичета да приемат ветроходството не просто като спорт, а като алтернатива и начин на живот!“, казват организаторите от "Порт Бургас“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Дея Спорт разгроми Черно море
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: