Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (0)
Майкъл Бекет е новият европейски шампион по ветроходство в ILCA 7 от първенството във Варна
Автор: Пламена Николова 09:49 / 11.10.2021Коментари (0)319
Европейското първенство по ветроходство в клас ILCA приключи вчера във Варна, с една последна гонка във всеки от класовете.

Състезанието трябваше да започне в 11:00, но безветрие задържа финалистите за повече от час на брега. Едва в 12:20 състезателният комитет успя да пусне флота на ILCA 7 Gold и женския флот ILCA 6 на вода. ILCA 7 Silver и ILCA 6 Men’s го направиха 30 минути по -късно.

Веднъж излезли на курса, условията отново станаха тежки: силен вятър и големи вълни се появиха, за да приключи шампионатът по начина, по който се проведе във всичките шест дни – ветровито, с вълни и в студ.

Трети пореден златен медал за британския отбор при мъжете с коронясването на Майкъл Бекет като нов европейски шампион в олимпийския клас ILCA7  за 2021 г. Това е трети медал за него, след като спечели сребро през 2018 г. в Ла Рошел, а също и сребро миналата година в Гданск, където британците завладяха пълния подиум. Първи подиум обаче това беше за сребърния и бронзовия  медалист Филип Юришич от Хърватска (2-ри) и Джонатан Ваднай (3-ти) от Унгария.

Полската състезателка Агата Барвинска стана новата европейска шампионка при жените в ILCA6 за 2021 г. Това е първи златен медал за нея и втори в кариерата й, след завладяването на бронз през 2020 г. Сребърният медал остана за Максим Йонкер от Холандия, която също спечели  медал през 2018 г. в Ла Рошел. Максим завърши този шампионат, спечелвайки последната гонка за деня. Първи медал на този шампионат отнесе и Базилея Карахалиу от Гърция, която отнесе бронза в своя клас.

В клас ILCA6 при мъжете шампион стана Стрипе Гаспич от Хърватска, следван от шампиона до 21 години Оскар Мадонич от Украйна. Трето място в общото и второ под 21 за Умут Ейрипармак от Турция. Божидар Голубич от Хърватска затвори подиума до 21 години и четвъртото място в общото класиране.

Медалистите бяха наградени на официална церемония на Морска гара - Варна, в присъствието на Росен Марангозов – президент на Българска федерация по ветроходство, Златко Якелич – Вицепрезидент на ЕвроИЛКА, Тодор Иванов – главен съдия на състезанието, Данчо Илиев – главен експерт от Дирекция спорт към Община Варна, Петър Пасев – главен експерт към Министерство на младежта и спорта и  Тихомир Тодоров – председател на Съвет на директорите на Пристанище Варна ЕАД. Организаторите си размениха привествени плакети, а Варна беше определена от страна на Европейската асоциация в клас ИЛКА като новото откритие сред градовете домакини на подобен тип мащабни форуми в този спорт.

Европейското първенство се организира от EurILCA, СК "Черно море Бриз“, Българска федерация по ветроходство, Министерство на младежта и спорта и Община Варна, с подкрепата на Пристанище Варна. Варна се готви за престижния форум от повече от три години, провеждайки три кръга от Европейската купа през 2018, 2019 и 2020 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: