Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Сайтът на УЕФА пише за „Черноморец – Бургас”
Автор: Екип Burgas24.bg 13:06 / 29.10.2009Коментари (0)1033
© Burgas24.bg
Официалния сайт на Европейската футболна централа - УЕФА помества на водещо място голям материал за възхода на „Черноморец - Бургас". Предлагаме Ви текста в превод без редакторска намеса.

Бургас е най-познат за хората извън България като черноморски курорт, но местният футболен клуб в града започва съвсем наскоро да гради име под ръководството на опитния полуфиналист от световното първенство в САЩ 1994, Красимир Балъков.

Водачи в Лигата

Бившият плеймейкър на България пое кормилото на ПСФК Черноморец Бургас като треньор през януари , внасяйки опита си от Щутгарт, където помагаше на Феликс Магат и Матиас Замер. След това Балъков бе начело на швейцарските клубове „Грасхопърс" и „Санкт Гален". С прякор "Акулите", отборът на Балъков в момента е лидер в "А" група с 26 точки от десет мача - което не е никак зле за един клуб, който никога досега не е завършвал преди петото място.

Дългосрочен проект

"Пристигнах в клуба с дългосрочен проект", каза Балъков пред uefa.com в ролята си на посланик на българския етап от обиколката на Купата на Шампионската лига, представена от Уни Кредит. "Хубаво е, че засега вървим добре, но трябва да бъдем реалисти. Работим много усилено и резултатите са добри, но не се целим в титлата. Ние в Черноморец не мечтаем. Ние постигаме това, което сме планирали и аз се надявам в края на този планиран период да сме там, накъдето сме се запътили - и това е към върха. Нашата цел сега е да завършим на по-добра позиция от миналия сезон".

 

Нов дух

Балъков се върна в Германия, за да подпише с вратаря Паскал Борел и полузащитникът Йохен Зайц и към тях добави венецуелския национал Ектор Гонзалес, приобщавайки тези играчи към чуждестранни таланти като Марсио Нуньо и Александър Стоимирович и опитните българи Траян Дянков и Пламен Крумов. Балъков също привлече бившия си съотборник в Щутгарт Фреди Бобич като изпълнителен директор, но не всичко в развитието се върти около личностите. "Много неща са се променили", каза Балъков. "Предимно в манталитета на хората, които работят в този клуб, създаде се и добър отборен дух, където можете да видите желание и стремеж към нещо по-голямо и различно всеки ден."

Международно затишие

Ако Черноморец успее този сезон, клубът ще се надява да подобри съдбата на България на международната сцена. Националния тим не се класира за Световните финали, а единствените останали клубове от България в Европа „Левски" и „ЦСКА" имат само една точка за Купата на Лига Европа . "Ние трябва да работим усилено върху това", каза Балъков. "Пропуснахме четири, пет или шест години, в които за съжаление "спяхме" и не поставихме солидна основа за развитието на нови таланти. Но сега е времето да се реагира и в следващите пет до шест години да създадем футболистим, подобни на талантите от поколението на 1994, за да можем да се радваме на успехи и на международно ниво".

Обиколка на Купата

Мечта е, че Купата на Шампионската лига ще посети България в притежание на български клуб, а не на трофейна обиколка. "Този трофей стига до нас за пръв път", каза Балъков. "За хората и за футболните фенове това е нещо прекрасно, и аз се надявам, че един ден ще имаме щастието да го спечелим наистина и да го върнем в България. Мисля, че тази инициатива е много добра. Както казах, този трофей минава през България за първи път. Това е една много добра традиция и добра промоция на най-големия и най-силен турнир в Европа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: