Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Нова година, стар Дражев
Автор: Екип Burgas24.bg 15:56 / 09.01.2010Коментари (0)1288
© Bulphoto
Когато започвах да пиша тези редове, Ивайло Дражев влезе в общественото полезрение за пореден път като проектособственик, спасител и надежда на легендарен български футболен клуб. Когато ще го завърша, той най-вероятно ще бъде успешно конвоиран клиент на прокуратурата в София. Заради началната идея мислех да напиша серия причини защо Дражев трябва да бъде извън футболната ни общественост. Заради последната трябва да благодаря на полицията за "принудителното довеждане". Не ме разбирайте погрешно - нямам лично отношение към Дражев, нито ми дължи пари, нито ми е затрил любимия отбор, още по-малко е изневерил на доверието ми в управленските му качества. Но смятам, че е недопустимо от "герои" като него да зависи бъдещето на дружинка по белот или табла да не говорим за професионален футболен клуб, и то от най-представителния ни ешелон.

"От 15 години подпомагам спорта и няма проблем да помогна и на Ботев. Знам каква е ситуацията в клуба и ако реша да го купя, ще се свържа с Христолов, няма да разговарям с агитката" - думите се приписват на Дражев и идват малко след обяснението, че може и иска да издържа тима сам, а парите и сделката не са никакъв проблем. Според други източници самият Дражев се е обаждал на фенове на Ботев и им е споделял "под секрет", че има един много богат човек, който иска да купи клуба, а той самият щял да бъде изпълнителен директор и да го ръководи.

И тъй като демократичното ни общество няма механизъм да се самозащитава от такива псевдоуправленци и е длъжно да търпи техните ежеседмични опити за "15 минути слава", на ход идва прокуратурата. Май само тя е способна да каже "стоп" на дражевизацията на родния футбол.

Трудно можете да ме убедите, че "бизнесменът" вече не даде достатъчно на родния футбол - благодарение на него имаше абсурди, дългове, интриги, съдебни саги, затрити отбори и още ред подобни. И въпреки това геройско CV Дражев продължава да шета на бял кон из футбола, да "обещава" и "спасява" .

Омръзна ми навсякъде, където има футболен субект в криза, бил той футболен съюз или футболен клуб, да се появява пълничкият бизнесмен и по примера на Дон Кихот да се бори със злите вятърни мелници. По-неприятното е, че в родния футбол образът на този "рицар на печалния образ" не се изчерпва само с бургаския тарикат. Дражевци, Христоловци, Сашо-Томовци - всички те са в една графа и са обречени на благосъществуване, докато не се намеси прокурор или килър. Слава Богу, вторите са твърде заети и няма скоро да стигнат до псевдобизнесмените, чиято единствена успешна сделка е съсипването на футболния клуб, който управляват.
Футболът ни е на такова дережде, че само Дражевци и Христоловци са в нисък старт да се превърнат в месии. Когато вече са се опитали и не са успели, вместо да си посипят главата с пепел, решават, че може да оставят само пепел от отбора .

А фениксите в българския футбол, които могат да възкръснат от прахта, са много малко. Автентичният бургаски Черноморец не успя след годините на Дражев, пак заради него Конелиано от няколко сезона е пред умирачка. Благодарение на името си ЦСКА се съживи, а ако Митьо от Брягово си тръгне скоро, и Ботев може да остане в играта.

Точно заради настоящата власт в момента положението при Канарчетата е трагично - футболистите са без заплати от половин година, работниците и служителите в администрацията - от почти цяла. Въпреки че уж бяха по програма за безработни, италианците май също трябва да получават пари, треньорът най-после отиде да види родата и не се знае дали ще се върне. В същото време съдебни изпълнители дебнат имотите на президента, за да си вземат каквото могат в замяна на доказано дължимите 30 000 лв.

Сумата "виси" повече от две години и трябва да бъде върната на същия пловдивски хотел, на който само от този сезон Христолов (или по-точно Пичони, понеже собственикът на хотела не искал да чува името на сегашния президент на Ботев и италианският треньор лично поел ангажимента за плащане направо от новия собственик) е заборчнял с повече от 60 000 лв. Поредният кандидат-купувач от Ботуша се обяви като "един от най-големите тарикати в Италия" и обяви, че дава половин милион евро. Поредната серия от сапунения сериал се очаква скоро. Дали сумата ще мине в джоба на Христолов, а отборът - под крилото на Реки и дали вторият ще се оправя по-добре с мениджмънта, никой не знае.
Ясно е само, че ако Дражев смени Христолов, ситуацията в Пловдив няма да се промени особено. Ще има регулярна седмична пресконференция на новия президент, който ще се обявява против купуването и продаването на мачове, а отборът му ще реди странни резултати един след друг докато не изпадне в долната дивизия, трима играчи бъдат продадени, а останалите чакат на пост и молитва следващия арбитраж. И така нататък, и така нататък.

Освен ако вместо да стане клиент на пловдивските кръчми, Дражев не стане клиент на прокуратурата. Но не като свидетел, а като обвиняем. И тук не визирам подигравката му с правосъдието и с паметта на загиналите по "онова" дело, по което той се смята за по-невинен от най-големия светец. Става въпрос за друго дело - било то за данъци, за измами или за далавери. Ищец може да бъде както всеки бургазлия, чието сърце е биело с истинския Черноморец, така и всеки един, който има общо с родния футбол. Не че управляващите го в момента правят нещо полезно, но парадните пресреволюции на Дражев са безполезни и с тях футболът ни затъва все по-дълбоко. Миналото го показа, надявам се бъдещето да не ги повтори.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 7
18.02.2010
11.01.2010
11.01.2010
08.01.2010
07.01.2010
07.01.2010
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас
700 акробати от 17 държави са в Бургас за участие в престижен турнир с ранг Световна купа
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Балкан поведе в полуфиналната серия с Черноморец в НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: