Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
В Бургас – детска шампионска лига по футбол за Никулден
Автор: Екип Burgas24.bg 10:42 / 02.11.2011Коментари (0)780
В Бургас започва най-мащабният футболен турнир, организиран досега за най-малките последователи на най-популярния спорт.

По предварителни данни участие ще вземат близо 900 деца. Заради големия интерес надпреварата ще се проведе във формата на обичаната от всички Шампионска лига.

Участващите 22 детски градини ще бъдат разпределени в квалификационна групова фаза, като само най-добрите състави ще стигнат до финалите. Срещите започват тази неделя и ще завършат на десети декември. Организаторите от детски футболен клуб "Звездичка" и Община Бургас са убедени, че малките футболисти ще се представят на висота. Инициативата е посветен на Никулден - празник на морския град.

Първият по рода си турнир по футбол между бургаските детски градини се проведе в средата на септември, а тътенът от него все още не е утихнал.

В него участие взеха 300 възпитаници на "Звездичка", а благодарение на Общината, БФС и спонсори, момичетата и момчетата получиха купи, медали, грамоти, тениски, спортен инвентар, сладки лакомства, посетиха прожекции на 5 D кино.

За никулденския турнир организаторите ще направят и невъзможното пак да има приятни изненади, въпреки трудните времена за частния бизнес и потенциалните спонсори. Най-важното е децата да усвояват футболната азбука по утвърдена и харесвана методика, за да може скоро Бургас да създаде национални състезатели, които да ни карат да се гордеем с тях. Такова е и желанието на почетния президент Анатоли Нанков, председателя Петър Алексиев, зам.-председателите Кеворк Дадурян и Христо Александров, както и на целия екип на "Звездичка"/Бургас/, подкрепян безрезервно от ръководството на Община Бургас.

Програма на Никулденския турнир:

- 6.11.2011 г./неделя/ - в сп. зала "Бойчо Брънзов" от 11 часа. В тази ранна квалификационна фаза се включват отборите на ОДЗ 6 "Ран Босилек", ОДЗ 2 "Звездица", ОДЗ 14 "Изгрев" и ЦДГ 31 "Веселушко".

-12-ти и 13-ти ноември 2011 г. от 11 часа, в сп. зала "Младост" - втори и трети квалификационни кръгове между другите детски учебни заведения.

- 19-ти ноември 2011 г. от 11 часа, в сп. зала "Никола Станчев" - четвърта квалификация, където участие ще вземат предимно детските градини от к-с "Меден рудник".

- 27.11.2011 г. от 11 часа, в сп.зала "Младост" - пети квалификационен кръг между неигралите още отбори от останалите учебни заведения.

- 10.12.2011 г. пак от 11 часа - финален кръг между най-добрите отбори, излъчване на призьори, награждаване.

Досега в спортната история на Бургас е нямало случай даден Никулденски турнир да е с продължителност над месец, какъвто ще бъде този. Спортната общественост, а и не само тя, признава, че "Звездичка" пише нова история в родния спорт.

"Звездичка" демонстрира феърплей

Заради провеждането на областен юношески турнир по волейбол тази събота и неделя /5-ти и 6-ти ноември 2011 г/, ДФК "Звездичка" няма да проведе своите утвърдени тренировки през почивните дни в спортна зала "Нефтохимик". Отборът ще прояви феърплей и кани възпитаниците на клуба в спортна зала "Никола Станчев" в "Меден рудник", където през въпросните два дни, в рамките на един астрономически час от 09.00, треньорите ще бъдат на тяхно разположение. Заниманията са отворени за роднини и приятели на спорта. ДФК "Звездичка" се извинява за временното неудобство. От другата седмица вратите на зала "Нефтохимик" отново ще са широко отворени за възпитаниците на детската школа.
През делничните дни няма корекции и се следва утвърденият график в съответните детски учебни заведения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Черноморец търси изравняване на серията с Балкан в полуфиналите на НБЛ
Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Инспектираха "Арена Бургас"
Италиански клуб покани футболен талант от Бургас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: