Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
Бургаската "Звездичка" доказа защо е люпилня на таланти
Автор: Екип Burgas24.bg 14:02 / 07.11.2011Коментари (0)854
©
Детски футболен клуб "Звездичка" вдъхна оптимизъм за бъдещето на родния футбол, респективно и на бургаския.

Школата известна с това, че е с обществено полезна дейност и си партнира с община Бургас от самото си създаване преди половин година стартира поредицата от турнири за най-малките подчинени на Никулден-празника на морския град.

В спортна зала "Бойчо Брънзов" сякаш се бе преселил таланта на Бербатов и Стоичков и на много други наши футболни икони във възпитаниците на отбора. Точно четири детски градини взеха участие в първата квалификационна надпревара от общо пет преди мачовете от "финалната осмица" на десети другия месец.

Откриването бе белязано с Химна на България-"Мила Родино" и приветствие от зам.-кмета на общината д-р Лорис Мануелян.

"С всеки изминал ден този отбор израства устремно и доказва, че няма невъзможни неща. Когато се работи правилно и от сърце, резултатите не закъсняват. Стискам палци на Звездичка да излъчи големи футболисти, а каквото зависи от общината ще бъде направено. Дано и спонсорите подадат ръка защото аз винаги съм казвал-спортът на първо място е здраве и по-добра реклама чрез него няма", сподели пред присъстващите Мануелян.

До него плътно бе шефката на спортния отдел Веселина Деведжиева. На трибуните пък бяха доста бивши и настоящи футболни величия които заедно с роднините на децата изживяха заедно спортния празник и гласно подсказваха на главните действащи лица на игралното поле как да печелят единоборствата, към кой да бъде насочен паса и как да се бележат голове при удобен момент.

Децата на детски градини "Ран Босилек", "Изгрев", "Звездица" и "Веселушко", на възраст между три и седем годинки изпотиха по две тениски в мачове по системата "всеки срещу всеки".

Първите два финалиста са възпитаниците на "Веселушко" и "Изгрев". Те ще се изправят срещу другите финалисти които ще бъдат излъчени от предстоящите квалификационни турове с участието на другите учебни заведения където "Звездичка" работи ежедневно.

Със съдействието на ОП "Спортни имоти, паркинги и гаражи", допълнителни занимания се провеждат и през почивните дни като през тази събота и неделя те ще са изцяло в зала "Нефтохимик" от 9-ет до 10-ет часа заради ангажираност на зала "Никола Станчев" в Меден рудник с хандбална надпревара.

За участниците в Никулденските състезания, има награди, купи и грамоти, а за "отличниците" безплатни прожекции на детско кино. Това е факт благодарение не само на отбора ами и на общината, БФС и спонсори.

"Действа ми много емоционално и зареждащо да гледам как момичетата и момчетата попиват всичко което техните треньори ги учат в толкова ранна възраст. Магията на футбола ги е завладяла и усмивките не слизат от техните лица. Това, че чакат с нетърпение и трепет всяка тренировка и турнир за мен е показателно. Благодарен съм на всички, които ни подадоха ръка и в аванс на тези които ще го направят! По независещи от нас причини, поне засега сме отскубнати от нашите близо сто дарования от детска градина Х.Кр.Андерсен, криво ми е защото на първия по рода си турнир между най-малките в средата на септември те показаха колко бързо са усвоили началните букви от футболната азбука", каза председателя и главен треньор на "Звездичка" Петър Алексиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова е на прага да прекъсне кариерата си
Хандбалният Фрегата е на победа от бронза в първенството
Официално: Григор Димитров остава сред най-добрите в тениса
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: