Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
УЕФА прие бургаската "Звездичка" в семейството си
Автор: Екип Burgas24.bg 13:00 / 25.04.2012Коментари (0)933
Европейската централа по футбол следи изкъсо случващото се в Бургас с детския футбол и респективно местната школа за малки таланти "Звездичка". Чрез свои източници в България, хората на Мишел Платини са се убедили в широко масовата дейност на клуба, в който тренират общо около хиляда момичета и момчета на възраст между три десет годинки.

Одобряват се проведените с днешна дата турнири и методиката на обучение в учебните заведения и не на последно място силно социалната политика на "Звездичка" в обществена полза. По покана на Българския футболен съюз, председателя и главен треньор на бургазлии Петър Алексиев бе на едноседмичен международен семинар в Молдова, Германия и Австрия в чиито страни бил почерпен ценен опит с други водещи школи от Стария континент.

"Звездичка" е била единствената представителка на Източна България в спортния форум, а на Западна- столичните "Лъвчета". Гарантирано е включването в най-креативните програми на УЕФА за развитие на детския футбол в съчетание с най- добрата визия и подход за работа с подрастващи и развиване на масов спорт.

Личното си съдействие обещал образователния директор на евроцентрала Франк Лудолф. "За мен бе удоволствие да почерпя опит и да бъдем сравнявани с школи като Милан, Ювентус, Лацио чиито представители също одобряват работата ни в Бургас с малките. Сами знаете с какъв финансов ресурс разполагат тези отбори, а ние сме със скромен.

Иначе те също бяха на семинара и участвахме с много други водещи школи активно в програмите подготвени от домакините в съответните градове". Алексиев допълва, че имало многократни запитвания дали през това лято може да се организира край родното море международен турнир с участието на известни отбори от Европа и Азия. Част от предметните награди се обещават от европейската футболна централа но останалото като организация и гарантиране на бюджета е за сметка на "Звездичка" която няма една година още активна дейност и е химерно да си позволи това удоволствие без външна помощ. В Тераспол с българската делегация се е видял вратаря Владислав Стоянов който също е очарован, че в Бургас където той дълго време игра с успех се случват позитивни неща с най-малките
футболисти. 

Турнирите на местно ниво на "Звездичка" са неизменна част от спортния календар на морската община. Сега от двайсет и осми април до тринайсти май включително ще се проведе нов масов турнир на открити терени този път, включващ в себе си шест квалификации и финален етап на който присъствие е потвърдил министър Свилен Нейков.

Децата ще бъдат облечени от главата до петите с пъстра и в различна цветова гама екипировка, платена и дарена от клуба и спонсори за нуждите на общинските детски градини, а стойността на благородния жест е двайсет хиляди лева. Повече полезна информация може да се намери в клубния сайт.

 

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова е на прага да прекъсне кариерата си
Хандбалният Фрегата е на победа от бронза в първенството
Официално: Григор Димитров остава сред най-добрите в тениса
Олександър Усик пренаписа историята на бокса!
Григор Димитров няма да защитава финала в Женева

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: