Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Димитър Димитров: Казах "А", а те ми преписаха цялата допинг азбука
Автор: Екип Burgas24.bg 11:46 / 04.05.2012Коментари (0)1361
©
В събота Димитър Димитров ще се изправи срещу един от бившите си тимове - Литекс. Треньорът на Черноморец обаче едва ли може да си позволи сантименти към ловчанлии, които са му пряк конкурент за място в Европа. Херо разказа пред "7 дни спорт" какво е чувството да си срещу бившия си отбор и нагласата му преди дуела с Христо Стоичков.

- Искаме да спечелим този мач. Победата е жизнено важна за нас. Това важи и за Литекс, но все пак ние сме домакини и това ни задължава по всякакъв начин да търсим успех в двубоя.

- Може ли да се каже, че мачът с Литекс ще ви класира за Лига Европа?
- Сблъсъкът е от огромно значение. Не бих казал, че решава всичко, но определено има голямо значение дали ще бием.

- След равенството срещу Миньор започнаха много спекулации, че отборът ви е "спукал гуми". Какво всъщност се случва с Черноморец?
- Черноморец не е спукал гумите. Успокойте всички, които се притесняват за случващото се в отбора. Просто, за разлика от другите отбори, Черноморец играе честно. И когато залагаш на феърплея в едно първенство, винаги можеш да направиш един равен резултат. Освен това се срещнахме с отбор, победил Левски на Герена и който на практика беше победил Литекс в Ловеч, защото всички знаете каква беше дузпата за оранжевите. Така че не смятам, че един равен резултат е трагедия. Освен това, ние, заслужавахме да спечелим този мач, въпреки че се представихме под възможностите си.

- Значи всичко в отбора ви е нормално и продължавате смело напред, в атаката на евротурнирите...
- Разбира се, че продължаваме! Не се притесняваме от нищо и от никого, въпреки че сега имаме много проблеми в атаката. Но въпреки това ще гоним своите цели докрай. Пак казвам - нормално е да има равенства, те са част от играта и не трябва да се правят трагедии от тях.

- Какви точно са проблемите ви преди мача срещу Литекс?
- Контузен е Яник Боли. В Перник беше заменен принудително още в 15-ата минута. Преслав Йорданов пък получи пети жълт картон и също няма да може да участва в мача с Литекс. Но това е реалността. Когато играеш истински мачове, винаги се получават картони, наказания, контузии.

- През есента събрахте футболисти като Анеси и Жужу, които впоследствие бяха продадени. Сега имате Боли и Шаешу, към които също има голям интерес. Вече наясно ли сте с кого ще ги замените през летния трансферен прозорец?
- Не! Не съм готов. Да не мислите, че е толкова лесно да се намерят млади футболисти, които имат качества и не са обвързани с договори? Не мога да кажа, че съм готов с техните заместници. Това е много трудна задача - да се направи подобна селекция и тепърва да се търсят нови играчи.

- Имате ли разговори с ръководството какво ще се случи с Черноморец през лятото? Кои играчи ще бъдат продадени и кои ще останат в Бургас?
- Много е важно дали ще се класираме за Лига Европа. Ако влезем в евро-турнирите, може би ще задържим всички наши основни играчи.

- Сега се изправяте срещу Литекс. С какви чувства лично вие излизате срещу този отбор?
- Имах много мачове срещу Литекс от времето, в което работих там, така че не мога да кажа, че имам по-особени чувства. Нямам никакви сантименти или антипатии.

- Нямате какво да си връщате за минали неща...
- Не, нямам. Всъщност аз имам много приятели там. Нямам реваншистки настроения в себе си срещу нито един отбор.

- Преди време, когато водехте Левски, направихте едно интересно изказване за употребата на допинг в Ловеч. Сега ще искате ли допинг контрол?
- Ооо, мисля, че тази тема твърде много се преекспонира. Беше много доразвита и доизмислена. Вмениха ми думи, които не бях казвал. За мен това е затворена страница, защото от това, че казах "А", хората стигнаха до "Я" и ми приписаха на мен цялата допинг азбука!

- Преди време работихте заедно с Христо Стоичков в националния отбор. В какви отношения сте сега?
- В много добри, мога да кажа. Винаги съм бил в такива отношения с него. Това, че в един мач ще бъдем спортни врагове с Христо, няма да промени отношенията ни.

- А сега чувате ли се по телефона, той иска ли ви съвети?
- (смее се). Какви съвети да ми иска? Той си има глава на раменете, води си отбора. За последно се чухме във връзка с мача -пита ме дали съм съгласен да го преместим. Иначе който и да ми поиска съвет, гледам да му помогна. Ицо не ме е питал нищо, но ако го направи, винаги ще му кажа какво мисля, а той да вече да си прецени дали да ме послуша.

- Предстоят ви мачове срещу Литекс и Лудогорец. Това са отборите, срещу които през есента загубихте точки...
- (прекъсва) ...загубихме точки, но не загубихме мачовете. И двете срещи завършиха наравно.

- Сега очаквате ли пак да не загубите тези двубои?
- Разбира се, че го очаквам. Ако нямам нагласата да спечеля, няма смисъл да излизаме да играем. Без значение срещу кого.

- Ако правилно ви разбирам, сте твърдо решен в края на сезона Черноморец все още да се намира в зоната, даваща право на участие в евротурнирите...
- Ние сме стигнали до тук, за кога да се предаваме?! Чета глупости, че няма да вземем лиценз, че ще пуснем Левски напред... Това са приказки от "1001 нощ". Направо се чудя как някои хора си съчиняват подобни неща. Ако съм искал да пускаме Левски напред, нямаше да ги бием в Бургас и да им вземем точка на Герена.

- Говорил ли сте с клубното ръководство и имате ли уверение на 100%, че няма да има проблем с лиценза?
- Говорил съм, разбира се. Ще вземем лиценз. Няма никакъв проблем, изрядни сме.
Още по темата: общо новини по темата: 17
07.05.2012
07.05.2012
05.05.2012
05.05.2012
05.05.2012
04.05.2012
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Нургюл Салимова с реми в Турнира на претендентките за шахматната корона
Невиждана драма! Григор Димитров загуби от финалиста в Монте Карло

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: