Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Траян Дянков: Ще излезем от кризата, имаме шансове за тройката
Автор: Екип Burgas24.bg 14:08 / 17.09.2012Коментари (1)1316
© Burgas24.bg
Капитанът на Черномо­рец Траян Дянков даде обширно интервю пред "Тема Спорт", в което говори за проблемите в ти­ма, липсата на победи и още куп интересни теми, свър­зани с бургазлии. След пет кръга в шампионата акули­те все още не са записали ус­пех и се намират на неза­видното 15-о място във временното класиране.

Траяне, вече пет мача Черноморец не успява да спечели по­беда. Още по-трево­жен е фактът, че имате само две точ­ки и се намирате в зоната на изпадащи­те. На какво се дъл­жи това?
- За жалост в пър­вите няколко кръга не успяваме да намерим играта си. Затова спечелихме само две точки. Никой обаче не трябва да си прави крайни изводи от това, че сме в зоната на изпадащите. Смеш­но е да се говори, че ще трябва да се борим за спасение. Черноморец ще остане в А група. Целта ни е доста по-висока. Просто мачовете проте­коха по най-лошия начин за нас. Не всичко, което работим по време на тренировките, ни се получава в дву­боите. В този момент ни е нужна една победа, която да ни даде тласък да се върнем на правилния път. Има доста нови играчи, които все още не са навлезли в обстановка­та и не са добре сработени с останалите. Нашият тим е доказал, че е качествен и не може да бъде подце­няван. Ако някой стори това, ще си изпати.

Толкова много промени ли се направиха по отбора от миналия сезон, който се бореше за Европа, и този сега, който е в дъното на таблицата?
- Промените по отбора не са единствената причина. Просто играта ни куца. Всички сме наясно къде допускаме грешки. Треньорите са ни дали насоки как да ги изчистим, но в мачовете не се получава. Надявам се колелото да се завърти и да за­почнем да побеждаваме. Вярвам, че съвсем скоро ще видим истинското лице на Черноморец.

В началото на първенството очакванията към вас бяха много големи. Сега какви трябва да са?
- Истина е, че имахме далеч по-го­леми амбиции за началото на шам­пионата. Миналата година се борех­ме докрай за класиране в Европа, а сега сме на другия полюс и търсим себе си. На този етап очакванията ни не се оправдават. Лошото е, че казваме, че ще бием в следващия мач, но и това не се случва. Сигурен съм, че с напредването на първен­ството Черноморец ще се върне там, кьдето му е мястото - в чело­то на класирането. В отбора няма напрежение поради липсата на побе­ди. Ръководството стои твърдо зад нас. Проблемът идва от нас, футболистите. Наясно сме обаче, че не можем да се борим с водещи­те отбори - Лудогорец и Левски.

Падна ли класата на Черноморец предвид напускането на звездите Шаешу и Асис? Липсват ли те на отбора?
- Безспорно е, че липсата на Шаешу е осезаема. Той беше футболист, за когото от самото му идване си личеше, че притежава сериозна класа. Помогна мно­го на отбора. За жалост играчите, ко­ито взехме, все още не показват то­ва, което могат. Щом са одобрени от Димитър Димитров, значи имат ка­чества. Мисля, че единственият светъл лъч за Черноморец е Яник Боли. Той придава нужната класа на отбора. В момента само неговата игра е близо до реалните му възможности. Все пак и преди сме изпадали в подоб­ни ситуации. Убеден съм, че ще изле­зем от кризата.

Притеснявате ли се, че може да из­паднете от елита?
- Единственото, което ме трево­жи, е, че играта не ни спори. Трябва са­мо да напипаме верния ритъм. Няма място за такива черногледи мисли за изпадане. Няма шанс да се сбогуваме с А група. Доста години съм във футбола и знам, че това няма как да се случи.

Голяма ли е разликата между Чер­номорец и отборите, които в мо­мента оглавяват класирането в А група - Лудогорец, Левски и Ботев Пловдив?
- Единствените отбори, които ни превъзхождат, са Лудогорец и Левски. Другият, който прави впечатление според специалистите, е Ботев Плов­див. Аз обаче съм скептично настроен за тях. Има огромна разлика между тяхната игра и тази на Лудогорец и Левски. Първото и второто им място няма как да избягат на тези два тима. Ботев Пловдив няма шанс да стане шампион. Те ще се борят с 4-5 отбора за класиране в Европа. Нашият също е сред тях. Все още имаме шансове да сме в тройката. Ще гоним 4-6 място на полусезона, което да ни открие пъ­тя за атака на челото през пролетта. В момента такава е ситуацията, че всеки може да бие всеки. Убеден съм, че ще наваксаме това, което загубихме по-натам.

Имаше ли моменти, в които и съ­диите ви попречиха да стигнете до трите точки?
- Не искам да обвинявам никого. Ние сами се поставихме в тази ситуация. Разбира се, винаги има недоволни от даден съдия. Дори в Монтана си позво­лих да репликирам главния рефер, за ко­ето съжалявам. Имаше странни отсъждания от тях страна; но все пак и реферите са хора. Не вярвам някой да тръгне да реже Черноморец. Няма какво да се оплакваме от съдиите. Не трябва да прехвърляме топката на тях или да измисляме теории на конс­пирацията. Трябва да виждаме грешки­те в себе си.

Домакини сте на Миньор Пк в след­ващия мач. Ще може ли да биете и да излезете от кризата?
- Напрежението при нас ще бъде по-голямо. Те са стойностен отбор. На­дявам се, че с малко повече късмет ще спечелим. Не излезем ли крайно моби­лизирани, нямаме почти никакъв шанс. Но е време да бием и да се измъкнем от това положение.

Още по темата: общо новини по темата: 7
15.09.2012
15.09.2012
15.09.2012
13.09.2012
12.09.2012
12.09.2012
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Видно е,че този е забравил да си пие хапчетата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: