Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Нефтохимик тръгва за Раковски с мисъл за победа
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 05.10.2012Коментари (0)1093
© neftochimic.com
Помощник треньорът на Нефотхимик Тодор Киселичков и футболистът от представителния отбор на тима Юри Иванов изразиха мнението си преди предстоящия мач на шейховете с тима на Раковски.

Киселичков заяви своето несъгласие с мнението на някои привърженици, че отборът не играе достатъчно убедително както при гостуванията си, така и в мачовете на свой терен. Треньорът каза, че Нефтохимик няма загуба в първите шест кръга на първенството, въпреки сериозните съперници, с които е играл до момента. Нещо повече, в последните три мача отборът не е допуснал гол във вратата си. Той се съгласи с констатацията, че въпреки добрите игри на чужд терен, до този момент победите са се изплъзвали, като това отдава на младостта и неопитността на отбора.

- Знаете, че на практика това е един съвсем нов и млад отбор - каза Киселичков. При изискване за двама футболисти до 21 години, ние играем с 4-5 момчета, които за пръв път излизат в срещи на такова ниво. Няма друг отбор в страната, който да дава четирима футболисти за младежкия национален отбор, при това от тим, който играе във второто ниво на футбола ни. Това само по себе си е успех и заявка за добро представяне в близко бъдеще. Един отбор се гради с години. Давам пример с последния мач с Любимец. Опитен отбор, който винаги е с претенции за добро класиране. Ние го надиграхме категорично, но пропуснахме 6-7 чисти голови положения. Аз не мисля, че след като сме създали толкова много възможности, може да се твърди че сме играли слабо".
Амбициозният млад специалист даде примери с водещи клубове в Европа, които също трудно играят срещу сгъстена защита и понякога това им коства победата в мачовете.

Относно гостуването на Раковски, Киселичков изобщо не се притеснява от това, че до момента отборът на новака в групата е спечелил всички свои домакински срещи. Той иска Нефтохимик да покаже играта, която е присъща за тима и да се опита да спечели трите точки в мача. Тръгваме единствено с мисълта за победа, но знаем, че срещу себе си ще имаме мотивиран съперник, който ще се стреми към същото" завърши бившият халф на Нефтохимик.

Един от най-опитните футболисти в тима Юри Иванов подкрепи изцяло тезата на своя треньор, като каза, че според него мачът с Любимец е бил най-силният за отбора на Нефтохимик от началото на сезона. Титулярът смята, че отборът играе по-сигурно и все по-добре с всеки изминал мач, а момчетата се стараят да дадат максимума от себе си във всяка среща. Бранителят изрази съжаление, че резултатът от само 1:0 в последния домакински мач заблуждава феновете за превъзходството на отбора над съперника. Реално разликата трябваше да бъде поне 2-3 гола в полза на нашия отбор, смята Иванов. Дано в предстоящия мач не пропуснем своите шансове, завърши защитникът на нафтата.

Отборът на Нефтохимик тренира в пълен състав без контузени и наказани футболисти. По отношение на групата за мача тодор Киселичков заяви, че ще се реши в последния момент кои играчи да отпаднат. Той обаче изтъкна, че занего и колегите му е трудно да кажат на 4-рима или 5-тима футболисти, че отпадат за мача, т.като всички през седмицата се влагат максимално в тренировките.

Тимът на Нефтохимик ще пътува в събота и ще отседне в Стара Загора. Предвидена е и една тренировка от 16 часа, като мястото ще бъде уточнено допълнително.

Още по темата: общо новини по темата: 6
11.10.2012
10.10.2012
07.10.2012
04.10.2012
04.10.2012
02.10.2012






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: