Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Херо пак извади жокер от ръкава
Автор: Екип Burgas24.bg 14:17 / 12.11.2012Коментари (0)1818
© Burgas24.bg
В средата на септември Черноморец - Бургас имаше само две точки в актива си и креташе в зоната на изпадащите, а бяха изминали вече пет кръга от шампионата в А група. Всички "специалисти" бяха отписали акулите и смело ги забъркваха в битката за оцеляване, а грандовете вече си правеха сметките без Черноморец. 

Намираха се и причини за това - продажбата на основни играчи. Но никой не си даваше сметка, че в Бургас разполагат с един непреходен елемент - Димитър Димитров. 52-годишният специалист най-много от всички страдаше от незавидното място в класирането и упреците към отбора. То обаче се дължеше най-вече на липсата на късмет и трудната програма.

Черноморец срещна в първите четири кръга Левски, ЦСКА, Ботев и Локомотив Пд. Липсата на телевизионно излъчване наливаше вода в мелницата на критиците, защото ако човек бе гледал загубените от акулите мачове с Левски и Ботев щеше да види, че те не са закономерни. 

Акулите изпуснаха Левски на "Герена" и Ботев насред Пловдив, а срещу ЦСКА и Локо Пд записаха равенства. Херо не беше доволен от качеството на играта и реши да вземе радикални мерки. И отново извади жокер от ръкава. Потвърди се азбучната футболна истина, че всичко в един отбор тръгва от старши треньора. Така в средата на полусезона Димитър Димитров направи нещо, което малко специалисти в България биха си позволили - смяна на тактическата схема от 4-2-3-1 към 5-4-1. По този начин избяга от наложената у нас именно от него в средата на 90-те игра с четирима защитници в линия и заложи на трима централни бранители плюс двама халф-бека. 

Това даде сигурност на акулите в дефанзивен план и неслучайно в следващите осем срещи Стоян Колев извади само три пъти топката от мрежата си. След поражението от Монтана в 5-я кръг, Черноморец записа впечатляващата серия шест победи и едно равенство, която показа правотата в действията на Херо. Жертва на акулите стана дори Лудогорец, който си тръгна с наведени глави от "Лазур". Възпитаниците на Ивайло Петев изглеждаха толкова безпомощни срещу бургазлии, че човек си задаваше въпроса това ли е актуалния шампион на България? Победата над разградчани легитимира отново Черноморец пред футболната общественост и на всички им стана ясно, че акулите отново ще са фактор в А група. 

Към този момент бургазлии са само на точка от ЦСКА и на три от Ботев ПД, което им дава прекрасна изходна позиция да атакуват място в призовата тройка. Място, което през миналият шампионат заслужаваха, но по една или друга причина им беше отнето. Играта на Черноморец се подобрява с всеки изминал мач, а с това се повишават и амбициите. Потвърждение за това са думите на помощника на Херо Георги Чиликов, който смело заяви, че в оставащите мачове до края на есенния полусезон целта е само една - победа във всеки двубой.


Източник: "Тема Спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 11
14.11.2012
12.11.2012
12.11.2012
10.11.2012
09.11.2012
09.11.2012
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: