Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Кобрата ги нокаутира за №1
Автор: Екип Burgas24.bg 11:30 / 21.12.2012Коментари (3)901
©
На 20.12.2012 г. в зала 1 на НДК се проведе 55-та юбилейна церемония "Спортист на годината". Традиционно участие взе в. "Труд" със своето 29-то издание на анкетата за треньор на 2012. За 4-та година бяха връчени и наградите за спортист с увреждания и най-добър отбор.

За първи път в 55-годишната история на анкетата "Спортист на годината" първите две места бяха заети от братя - Кубрат Пулев и Тервел Пулев. Към триумфа на бокса се присъедини и треньорът Михаил Таков, спечелил първото място сред наставниците.

На трето място при спортисти бе класирана Станка Златева.
Наградите на призьорите бяха връчени от патрона на церемонията министър-председателят Бойко Борисов.

Кубрат Пулев стана победител и в анкетата "Гласът на публиката" на генералния спонсор на церемонията "Еврофутбол". Призът му поднесе Владимир Далаклиев - европейски шампион по таекуондо за 2012 и един от 18-те млади атлети, които българския букмейкър подкрепи финансово с първо издание на социалната си програма "Спортни таланти".

Спортист с увреждания на годината стана Стела Енева. Почетната статуетка бе връчена от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Титлата Отбор на годината получи националният отбор по волейбол - мъже. Наградата поднесе председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди треньорите, класирани на второ и трето място - Найден Найденов - волейбол и Любослав Пенев - футбол.

Водещи на церемонията бяха Албена Денкова и Йордан Йовчев, като за първи път екранната двойка бе от двама спортисти.

В 19-та минута от церемонията организаторите от Нове Холдинг поставиха специален акцент. Те приканиха зрителите да изкажат своята съпричастност чрез аплодисменти към капитана на националния отбор по футбол, с номер 19, Стилян Петров в борбата му с левкимията.

"Невидимите супергерои", както бяха неречени осем обикновени българи, извършили достойни постъпки, наградиха спортистите от 10-то до 7-мо място.

Четвъртата в класацията - Ивет Лалова, получи статуетката от Стефан Стойчев, който спаси десетки пътници от горящ автобус, катастрофирал на магистрала Тракия.
Петата - Антоанета Стефанова, бе наградена от Атанас Атанасов - човекът, извадил повече от 60 души от водната стихия в село Бисер.

Отец Иван от Нови Хан излезе да обяви шестото място на тенисиста Григор Димитров.

Даниела Тодорова, която зарязва лъскавия офис и кариера, за да преподава в село Горна Малина, връчи приза на 7-мия в анкетата - Йордан Йовчев.

Плувецът Петър Стойчев получи своята награда от друг, непрофесионален, плувец - Христо Кънчев, който единствен скача в бурното море, за да помогне на давещи се три момичета и успява да спаси две от тях.

Деветото място на Цветана Пиронкова съобщиха Александър Йорданов и Никола Димитров - кантонер и дете, които в интерал от 10 години намериха пари, но предпочетоха да ги върнат.

Призовото десето място зае Георги Братоев, който бе награден от Тихомира Методиева - счетоводителката-доброволец в гасенето редица планински пожари.

Зала 1 на НДК отново бе пълна. Сред гостите бяха политици, дипломати, представители на бизнеса и медиите, ръководители на спорта, състезатели и треньори, възпитаници на три спортни училища.

Още по темата: общо новини по темата: 1
19.12.2012






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Собственикът на Локомотив Пловдив Веселин Марешки изпълни обещанието си да плати всички полагащо се на футболистите за коледно-новогодишните празници. Играчите бяха привикани вчера на Лаута, за да минат през клубната каса. Футболистите си взеха месечните заплати по-рано от падежната дата, като им бяха раздадени и бонусите за последните 2 победи през есента. Общия размер на бонуса за победите на Берое и Пирин е 2400 лв. на калпак
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Един от най-добрите ни плувци е наказан да не припарва до басейна още дълго време 
Ивет Горанова се присъединява към спортния уикенд в Бургас
Виктория Томова търси рекорд на Ролан Гарос днес
Григор Димитров атакува трети кръг на Ролан Гарос днес
Следващият опонент на Григор Димитров шокиращо победи Карлос Алкарас на клей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: