Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Митко Трендафилов: Черноморец има всичко на всичко един автобус привърженици
Автор: Екип Burgas24.bg 11:13 / 10.05.2013Коментари (7)4249
©
Митко Трендафилов е истинска легенда на Нефтохимик и може би най-обичаният фут­болист в историята на клуба. Той е посветил повече от 16 години от живота си на "шейхо­вете", като преди две години с гол на 41-го­дишния тогава футболист "нафтата" се вър­на в професионалния футбол. И в момента той продължава да работи в любимия си клуб, където е главен селекционер. С Трен­дафилов говорим непосредствено след като бургазлии спечелиха промоция за елита.

Г-н Трендафилов, честито завръщане в елита. Празнувахте ли с отбора след по­бедата в Шумен?
- Имаше малко празненство, но нека изиграем и оставащи­те два мача и тогава ще отбележим повода подобаващо. Всяко нещо с времето си.

Имаше обаче един период по вре­ме на първенството, в който не знаеше дори дали Нефтохимик ще продължи участието си в "Б" група....
- Да, така е. Бих го нарекъл миникриза. Това не се беше полу­чавало никога в Неф­тохимик - футболисти­те да чакат по една-две заплати, да не по­лучават премии. Труд­но беше, но го преодоляхме. Това стана с помощта на кмета г-н Николов, който ни по­даде ръка в този мо­мент.

Вие сте главен селекционер в Неф­тохимик. Какви фут­болисти ще търсите, за да бъде отборът равностоен и в ели­та?
- Вече сме говорили с треньорите. Имаме ясна представа какви футболисти ни трябват. На този етап мога да кажа, че най-добрите. От дру­га страна, няма и да се изхвърляме. Едва ли през следващия сезон Нефтохимик ще си постави някакви неизпълними цели. Всичко трябва да стане постепенно. Мисля, че селекцията ни за­виси най-вече от бю­джета на клуба. Ще действаме според възможностите си.

Към българи или чужденци ще се ор­иентирате?
- Това мога да го ка­жа в хода на подготвителния период. Със сигурност обаче ще се концентрираме върху нашия пазар. Ако ни трябва по-гол­ямо качество, можем да погледнем и навън, но това не е задължи­телно. Знаете какви проблеми има с чуж­денците.

Има ли опасност Нефтохимик да не изглежда добре в първенството?
- Не, Нефтохимик е явление, ние не сме като други случайни отбори, които по грешка попаднаха там и сега не се знае къде са. Успокоителното за нас е, че ,А" група ве­че не е това, което бе­ше. В последните 3-4 години много падна нивото. Ние добре познаваме отборите в елита, не се страхува­ме от тях.

Преди две годи­ни с ваш гол като футболист на баража Нефтохимик се върна в "Б" група. Как се чувстваше футбо­лист, изминал вашия път, във "В" група?
- Да ви кажа честно - това си е абсолютно любителски и аматьорски футбол. Там може да играе всеки, който работи през седмицата, а в неделя иска да се разтовари за час и половина. Като знаем какви са терените, какви съдии ръководят срещите...

Догодина в елита ще има два отбора от Бургас...
- Това е чудесна но­вина. Ще има конку­ренция и на градско ниво. Дори и в момен­та Черноморец е мно­го добър отбор. Те имаха известни проб­леми с чужденците, заради които промен­яха начина на игра. Въпреки това обаче може би трябва да са на по-челна позиция, отколкото са в момен­та. Иначе между фе­новете не може да има сравнение. Черноморец има един автобус привърженици всичко на всичко. Нефтохимик е много по-обичаният и под­крепян отбор в Бур­гас. Всяко сравнение е неуместно.

Преди година и половина бяхте съкратен като гла­вен селекционер на Нефтохимик. За­боля ли ви?
- Така е, но ги раз­бирам шефовете. Те искаха да съкратят бюджета, да намалят разходите. А моята функция беше така­ва, че можеше и без нея. И с мен, и без мен беше все тая. На никого обаче не съм обиден. А и не държа да бъде аз човекът, от когото зависи всичко в клуба. Хора­та, които ме позна­ват, ще го потвърдят. Този период съм го забравил.


Бяхте вицешампион с Нефтохимик, яд ли ви е, че не вдигнахте титлата с отбора в средата на 90-те години?
- Безспорно. Нека не звучи претенциоз­но, но по това време Левски и ЦСКА се равняваха по нас. Те идваха в Бургас с единствената мисъл да паднат с по-малка разлика. В продъл­жение на поне 3-4 го­дини ние бяхме най-добрият отбор в Бъл­гария - като стил, ка­то футбол. Ние дикту­вахме модата. Бяхме страхотен колектив, едно цяло. Всички играчи бяхме семейни приятели, уважавахме се страхотно. Мога да ви кажа, че поне 6-7 от нас получаваха много по-примамливи фи­нансови предложения от други клубове, но останахме верни на Нефтохимик. Правех­ме го заради хората, които пълнеха ста­диона. Нефтохимик е играл пред препълне­ни трибуни, дори сре­щу последния в кла­сирането. Това показ­ва обичта и уваже­нието на хората. Те идват заради нас, а не да гледат съперни­ка, както е сега. В момента някои стадио­ни в провинцията се понапълват само при гостуване на грандо­вете, но това е зара­ди Левски и ЦСКА.

И все пак защо не станахте шам­пиони?
- Ето това е еди­нственото лошо не­що от този период. Но явно е имало и други фактори, които са определяли носи­теля на титлата. Го­дини по-късно раз­брахме за някои от тях. Ние пък бяхме страшно коректен отбор, играехме ви­наги честно. Може и това да ни е попре­чило. Но никой не може да ни отнеме тръпката на терена.

Възможно ли е този Нефтохимик да надмине онзи славен отбор?
- Никога не казвай "никога". Дано да стане, аз го желая. Всички искаме на­шият Нефтохимик да е част от нещо много голямо, много се­риозно. Затова оба­че трябват мощни спонсори и идеална организация.

Вашият тран­сфер в ЦСКА пре­дизвика първия се­риозен скандал по оста Бургас - Со­фия. Защо се стиг­на до подобна дра­ма?

- Много беше неп­риятно. Най-вече ме болеше за ЦСКА, но нямаше какво да направя - това бяха отношения между клубовете. И до днес не знам дали Порточанов има пръст в тази история. Най-ощетени бяхме ЦСКА и самият аз. Имах тригодишен договор, а останах на "Армията" само 6 месеца.

Източник: "Меридиан мач"

Още по темата: общо новини по темата: 2
09.05.2013
08.05.2013






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-4
 
 
Мите, а ти с тези привърженици горе на снимката ти колко автобуса пълниш
+3
 
 
Винаги ще помня онези паметни години. Израснах на този стадион, радвайки се на Нафтата. Ще бъде чест за мен някой ден да заведа собствените си деца да гледат новият отбор. Вие бяхте невероятен, сплотен и високо ефективен колектив, на който се възхищавам до ден днешен. За мен вие сте легенди! Възпитавахте ни на мъжество и борбеност. Показвахте ни красива игра и хъс. Всяка вечер беше истински футболен празник, без значение, кого пердашехме. Предайте опита си на младите и нека отново имаме не само (след всичките тези години, все още е) най-красивият стадион в България, но и най-добрият отбор, както бяхте вие. И защо не момчетата да постигнат още по-големи успехи!
+2
 
 
МИТЕ МНОГО ГИ НАДЦЕНЯВАШ ЦАЦИТЕ . НЯМАТ РЕИС ФЕНОВЕ - АБСУРД ВСИЧКИ МОГАТ ДА ВЛЕЗАТ В КОЛАТА НА КИРЯКОВ И ДВАМА В БАГАЖНИКА .
0
 
 
Типичното мислене на гастарбайтера.На странджанско-сакарския емигрант в Бургас.Нямащ нищо общо с Бургас,не познаващ Бургас ,не чувстващ Бургас като свой град и кауза.За какъв чеп те боли за цска ,бе селяк???!!!Цска и Левски са най-голямото зло за Бургаския футбол.
+1
 
 
Хахахахахах то това е ясно :D :D :D к*р за ч-ц!
на 10.05.2013 г.
+5
 
 
Митко завинаги си в сърцата ни . Цял живот няма да забравя каква машинка беше на терена - 3 пъти по-сърцат и бърз от десетина години по-млади от него . Винаги се раздава за отбор . Жив и здрав бъди , Митко и ни радвай още дълго години в ръководството на любимият отбор.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: