Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Черноморец става общински клуб, намери си и спонсори
Автор: Екип Burgas24.bg 13:27 / 05.06.2015Коментари (6)4824
Черноморец става изцяло общински футболен клуб. Това решение ще бъде гласувано на предстоящата сесия на общинския съвет, която ще се проведе на 23-и юни съобщи за Burgas24.bg общинският съветник от БСП Йордан Георгиев. Преди малко той внесе в администрацията докладна записка за учредяване на общински футболен клуб Черноморец Бургас. Целта е спортно-техническата част да бъде отделена от ПФК Черноморец АД с цел нормално започване на подготовка за новия сезон.

"Повечето футболни хора знаят, че сезонът не започва август месец, а в края на юни с правене на селекция с подготовката за предстоящия сезон, с определянето на треньори. В този смисъл вече няма време за губене, тъй като проблемите в ПСФК Черноморец са огромни. На 3-и юли има насрочено общо събрание, което ако не се проведе, ще бъде отложено за 3-и август. Всичко това води до губене на ценно време за подготовката на футболния отбор. Идеята на докладната е отделяне на футбола от другата част, която включва имотите на стадион "Черноморец", разясни общинският съветник.

За целта той предлага да се регистрира ЕООД със 100% общинско имущество, което да изкупи от ПСФК Черноморец АД правата върху футболистите и най-необходимата част от спортно-техническото оборудване. По този начин ще се отдели футболът от дружеството и ще може да се осъществи подготовката за предстоящия сезон на отбора. "Най-вече ще може да се запази един бургаски футболен клуб с почти 100-годишна традиция. За останалите проблеми, свързани със стадион "Черноморец" и финансовото състояние на дружеството ще продължи да се търси решение. Аз мисля, че с приемането на едно такова решение - учредяването на общинско дружество ще се намали и напрежението, което съществува сред феновете и спортната общественост", подчерта Георгиев. По думите му решението не е закъсняло, тъй като по предварителни планове тимът трябва да стартира подготовката си на 25-и юни.
"Такова предложение за отделяне на футбола от спортната база има и като решение на ПСФК Черноморец АД, прието единодушно от Съвета на директорите. В същото време представителите на общината Мирослав Йорданов и Иван Цанев са входирали такава докладна и до общинския съвет. Аз не виждам нещо фатално да се случи до 23-и юни, след това ще има достатъчно време за подготовка", отбеляза общинският съветник.

Той съобщи, че Комисията за спасението на Черноморец ще продължи работата си и ще се водят нови разговори с кредиторите.

"Проблем е, че от "Пума" отново са възобновили своите действия чрез съдия изпълнител за продажба на стадиона, но мисля, че общинската администрация и ПСФК Черноморец могат да намерят разумно решение на този въпрос. Общината би финансирала клуба като собствено дружество дотолкова доколкото общинският съвет вземе решение. Ще се търсят спонсори, има такива заявени", разкри за Burgas24.bg Йордан Георгиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
СМЪРТ ЗА ШАРАНА!!!НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗА ОТБОР БЕЗ ФЕНОВЕ, БЕЗ ИСТОРИЯ, БЕЗ БАЗА, С ДЪЛГОВЕ...
0
 
 
Какво има да събират. Черноморец е Бургас и Бургас е Черноморец. То е ясно. Има няколко неща без които Бургас няма да е Бургас и едно от тях е Черноморец
+1
 
 
Да ги видим сега ще съберат ли и фенска маса! "Клуба на Бургас"
0
 
 
Общината сигурно. Тва значи всеки бургазлия :-D. А да те питам искаш ти да плащаш за Черноморец като ти увеличат данъците :-D
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Трима българи са на полуфинал на сингъл на тенис турнира в Бургас
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Христо Захариев отново е на линия за "акулите"
Кметът на Бургас не спази думата си към Черноморец
Черноморец отстрани Левски в плейофите на НБЛ

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: