Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Нафтекс изпусна да се изкачи на върха в "Б" група след равенство в Пловдив
Автор: Екип Burgas24.bg 17:07 / 16.11.2008Коментари (0)1614
Нафтекс пропусна да победи насред Пловдив Спартак и да се изкачи на лидерската позиция в "Б" група. Двубоят между вторият и третият във временното класиране на Източната "Б" група бе изключително динамичен и атрактивен, като въпреки студа, зрителите, дошли на стадион Тодор Диев в Пловдив, които бяха около 1000, не останаха разочаровани. "Зелените" поведоха с два гола през първата част, а след почивката пловдивчани успяха да върнат попаденията, като изравнителния гол падна в последните секунди на срещата.

Първото полувреме и двата отбора атакуваха почти непрестанно, като лек превес имаха Нафтекс, които по-често достигаха до противниковата врата и застрашаваха вратаря Стефан Стойчев. Нападателите на Спартак Иван Площаков и Георги Стоянов пробваха няколко удара с глава, но нямаха шанс. Нафтекс пък атакуваха непрестанно, но Деян Христов и Пламен Крумов нямаха чисти възможности за гол.

Така се стигна до 37-ата минута, когато Шенер Ремзи изпълни перфектно пряк свободен удар, прехвърляки топката над стената в далечният на вратаря на Спартак ъгъл и откри головата сметка в мача. Съвсем закономерно "шейховете" достигнаха до втори гол само 5 минути по-късно. Тогава грешка в защитата на Спартак остави двама футболисти на Нафтекс съвсем сами в наказателното поле и Светлин Симеонов, който бе с топката, не сгреши отблизо за 0:2.

Второто полувреме започна също толкова експлозивно, както завърши първото. След само пет минути игра и няколко атаки към двете врати, Спартак успя да намали. Центриране отдясно на вратата на Нафтекс завърши със силен шут на Емил Аргиров от границата на наказателното поле. След рикошет, топката излъга Георгиев, и спря в мрежата му.

Най-чистото положение за Нафтекс след почивката изпусна капитанът Пламен Крумов, който успя да се откъсне от защитата на домакините, но вратаря Стефан Стойчев успя да избие с крак шута му.

В самият край на мача Спартак достигна до хикса. След разбъркване след изсипана топка в наказателното поле на Нафтекс, Красен Трифонов успя да засече и да вкара за 2:2. След това равенство Нафтекс остана на трета позиция, само на точка зад лидерите Берое и Спартак. Старозагорци имат същия брой мачове, като "шейховете", но пловдивчани са с мач повече.
Още по темата: общо новини по темата: 7
18.11.2008
18.11.2008
17.11.2008
16.11.2008
14.11.2008
14.11.2008
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: