Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Хандбалният Фрегата и футболният ЖФК Бургас се уредиха с общ спонсор
Автор: Екип Burgas24.bg 16:00 / 17.11.2016Коментари (0)1975
©
Знаете ли какво е общото между Хандбален клуб "Фрегата" и Женски футболен клуб "Бургас"? Освен че и двата отбора са сред лидерите, те имат и общ спонсор - транспортна фирма, която доказва, че въпреки тежките времена, помощта за спорта не е изгубена кауза.

"Преди време подадохме ръка на "Фрегата" и резултатът не закъсня, защото градът застана начело в хандбала. Тази година подкрепихме и един прохождащ тим - Женски футболен клуб "Бургас". Радвам се, че го направихме, защото дамите от тима се представят повече от достойно", сподели управителят на фирмата Румен Христов. Според него повече фирми трябва да подпомагат спорта, защото това е единственият начин Бургас да има шампиони.

"Да се отделят средства за спонсорство наистина не е лесна задача, но по този начин помагаме както на представителните отбори, така и на детските формации. Спортът възпитава дисциплина и отговорност и затова трябва да се насърчава", споделя Христов.

През тази година и ХК "Фрегата" и ЖФК "Бургас" показват силна игра и завоюват победи. Изненадата на този полусезон със сигурност са дамите от футболен клуб "Бургас". Отборът бе създаден само преди няколко месеца от бивши национални състезателки по футбол, играли в клубове в страната и

©
чужбина. В него тренират момичета, девойки и жени на възраст от 10 до 45 години.

През септември ЖФК "Бургас" се включи в националното първенство по футбол за жени, в което участват 11 отбора от цялата страна. Въпреки малкото си спортна история, в настоящия момент тимът е на трето място и се нарежда след два от най-добрите отбори в страната за последните години - този на Национална спортна академия и "ЛП Суперспорт" София. За да стигне до тази челна позиция, отборът извоюва 5 победи - над Варна, Пловдив, Благоевград, Севлиево и "Нефтохимик" Бургас.

Нещо повече - за първи път в историята на женския ни футбол, бургаски отбор победи варненски. Според специалистите ЖФК "Бургас" е най проспериращият отбор за последните години и е прецедент в националното първенство.
От своя страна Хандбален клуб "Фрегата" вече има редица купи зад гърба си, но продължава да се доказва. От този полусезон тимът на треньора Никола Добрев е изцяло подновен, защото младежите се вляха в представителния отбор.

Въпреки това те не забавиха темпото и продължават победния си ход. В последния си мач на 13-ти ноември "Фрегата" победи НСА - София и зае призовото четвърто място, даващо право за участие във финалите на първенството в "А" РХГ-мъже.
Още по темата: общо новини по темата: 16
09.06.2018
05.06.2018
30.04.2018
11.04.2018
10.04.2018
27.03.2018
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: