Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Ясен Петров потресен от смъртта на Тиоте, разказа подробности за него
Автор: Екип Burgas24.bg 14:46 / 06.06.2017Коментари (0)1653
© Burgas24.bg
Ясен Петров не е на себе си след новината за смъртта на бившия халф на Нюкасъл Шейк Тиоте. През февруари треньорът, който тогава водеше китайския Пекин Ентърпрайсис, привлече в тима котдьоивоареца. Двамата бяха заедно в отбора близо три месеца.

"Потресен съм. Просто не мога да повярвам... Още преди да изтече информацията по световните агенции, ми се обади мениджърът Милен Георгиев, с когото работим заедно, и ми съобщи неприятната вест. Снощи се чух и с моя преводач, който продължава да е в тима. Той ми обясни какво се е случило. Имали са възстановителна тренировка, която е била съвсем лека. Изведнъж на Шейк му прилошало и е колабирал. Лекарите са успели да му помогнат, но само след няколко минути Тиоте е колабирал втори път, който се е оказал фатален. Направено е всичко възможно, но не са успели да го спасят", съобщи Ясен пред Блиц.

"Вижте, трудно ми е да говоря, защото го познавах повече от добре. Беше уникален професионалист. Тренираше не на 100, а на 1000 процента. Беше и чудесен човек. Имаше прекрасно чувство за хумор, търпеше шегите и закачките.

Привлякохме го през февруари, след като беше станал свободен агент. Първоначално не вярвах, че трансферът ще се получи. Шейк бързо се адаптира в новата обстановка. Проявяваше скромност, не беше с огромно самочувствие - такова, каквото обикновено демонстрират футболисти с голям стаж във Висшата английска лига. А той е изкарал цели 7 сезона с екипа на Нюкасъл.

В периода, в който бях треньор на Пекин Ентърпрайсис, Шейк пропусна само един мач заради някакво малко разтежение. Вписа се по блестящ начин в схемата ни на игра.

С него живеехме в един хотел. Всеки ден с автомобил на клуба пътувахме заедно до базата ни за тренировки. Често играехме двамата на джитбол. Хващахме се на бас - който загубеше, черпеше. Тиоте демонстрираше огромно уважение към нас, българските треньори. Имахме доста теми на разговор.

Няма да забравя деня, когато дойде на една от тренировките широко усмихнат. Каза ни, че очаква дете. Даже се бъзикахме, че ще ме изпревари по броя на децата, защото аз имам три, а той чакаше четвърто. За жалост не го дочака... А беше толкова щастлив тогава! Беше на седмото небе...

Шейк ми е признавал, че е изключително религиозен човек. Ненавиждаше цигарите и алкохола. Винаги резултатите му от медицинските изследвания, които се правеха на играчите, бяха сред най-добрите. Както се казва - беше здрав като скала. Но ето че се е случило най-неприятното.

Сега, като разговарям с вас, очите ми отново се пълнят със сълзи. Лека му пръст и поклон пред паметта му!", завърши Ясен Петров пред Блиц.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: