Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Кметът поздрави бургаското златно момиче Стефани Кирякова
Автор: Екип Burgas24.bg 15:08 / 27.09.2018Коментари (1)3426
"Стефани, гордеем се с теб! Сигурен съм, че зад невероятния ти успех стои много работа, много тренировки, невероятна воля, упоритост, концентрация и силен характер. Пожелаваме ти още  много успехи, както в спорта, така и в личен план". Това заяви кметът Димитър Николов преди да връчи плакет на Св. Николай Чудотворец на бургаското златно момиче Стефани Кирякова.

Световната шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика Стефани Кирякова бе придружена от Ани Бошева, председател на клуб "Черноморец", чиято възпитаничката е самата тя, личната си треньорка Мария Калангерова и баща си.

"От сърце пожелавам на Стефани да бъде и първата олимпийска шампионка по художествена гимнастика на Бургас", заяви Бошева. Ръководството на клуба благодари на Общината за голямата подкрепа през годините. На срещата присъстваха още зам.-кметът по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян, директорът на Спортното училище "Юрий Гагарин" Димитър Костов, треньори от Клуб по художествена гимнастика "Черноморец".

Стефани стана световна шампионка с националния отбор по художествена гимнастика и заедно с останалите грации завоюва първата българска квота за летните олимпийски игри в Токио. Крехкото и нежно момиче с невероятно силен дух показа, че шампионите се каляват по време на изпитания, защото игра за златото, докато майка й е в болница след инсулт.

Стефани Кирякова е възпитаничка на школата на клуб по художествена гимнастика "Черноморец". През тази година 17-годишната Стефани постигна най-големите си успехи.

Нашето бургаско момиче стана световна шампионка с ансамбъла на България на 5 обръча и бронзова медалистка в многобоя.

Тя е европейска шампионка от Гуадалахара-Испания, също през тази година, на топки и въжета. Носителка е на две бронзови отличия от това първенство в многобоя и в отборното класиране.

От началото на кариерата си като индивидуална състезателка Стефани е спечелила множество медали от държавни първенства и международни турнири.

Шампионка е на България за деца до 10 години, а след това и за девойки младша възраст.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.09.2018 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: