Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Сезонът на Черноморец разделен на два етапа
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 26.06.2009Коментари (0)999
© Burgas24.bg
Сезонът на тима може да бъде разделен на два периода. Не само защото има есенен и пролетен дял, разделени от дълга пауза, но и защото преди Нова година тимът бе воден от Димитър Димитров-Херо, а след нея - от Красимир Балъков.

През юли миналата година Черноморец подгря с четири мача в последното издание на турнира Интертото. Те се отразиха добре за изграждането на синхрона в състава. Бургазлии започнаха респектиращо сезона, но в началото не играха у дома, тъй като чакаха лиценз за изкуствения терен на "Лазур". Чак през септември тимът започна да играе на собствен терен. В този период Черноморец впечатли със силните си изяви на чужд терен и неочакваните равенства у дома. Стигна се дотам, че за цял полусезон бе постигната само една победа пред собствена публика - 2:0 над Спартак. Синьо-белите обаче се специализираха в равенства, като най-стойностното от тях бе срещу Левски, тогава футболистите губеха 0:2, но накрая стигнаха до 2:2. В епилога на есенния дял тимът буквално се срина срещу Вихрен (1:3), а няколко дни след този мач стана ясно, че Херо заминава за руския Амкар.

Рокадата в треньорския щаб на Черноморец не доведе до сътресения. Името на новия треньор обаче изненада мнозина. След героя от САЩ'94 Красимир Балъков в клуба се появи и друго голямо име - за изпълнителен директор бе назначен бившият национал на Германия Фреди Бобич. Под ръководството на Бала Черноморец показа постоянство и заслужено завърши на седмо място. Като издънка през този период може да се приеме домакинският провал срещу Локомотив (Пд), който и се оказа решаващ за шестото място на пловдивчани. Най-качествените 45 минути Черноморец изигра срещу Литекс, когато резултатът бе обърнат от 0:1 до 3:1. "Бързай бавно, за да стигнеш надалеч", е девизът на Красимир Балъков и той го следва непрестанно. Отсега е ясно, че целта за следващия сезон ще е класиране поне с 2 места по-нагоре.

Източник: в. "7 дни спорт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: