Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
БК Черноморец пламна с COVID-19
Автор: Стойчо Генов 15:09 / 13.10.2020Коментари (0)2264
©
Петима от играчите на БК Черноморец и старши-треньорът Васил Евтимов са дали положителни тестове за Ковид-19. Така, съобразно ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩА ИЛИ ТУРНИР ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО БАСКЕТБОЛ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА ВЪВ ВРЪЗКА С КОВИД-19, срещата на "Акулите“ с Балкан от Националната баскетболна лига, се отлага.

Този мач вече бе отложен веднъж заради стомашен вирус, който повали шестима от играчите на бургаския тим. Той трябваше да се играе утре в "Арена Ботевград“.

Припомняме Ви какво пише в ПРАВИЛА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СРЕЩА ИЛИ ТУРНИР ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО БАСКЕТБОЛ ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА ВЪВ ВРЪЗКА С КОВИД-19, за мерките при подобни случаи:

"Всяко лице в системата на БФ Баскетбол (състезател, треньор, друго лице, изпълняващо функция в отбора, служител на БК или БФ Баскетбол, член на УС или комисия на БФБ, длъжностно лице или персонал на баскетболна зала) с положителен резултат от PCR тест незабавно се изолира до пълното му оздравяване, което се установява съгласно утвърдения от здравните власти начин.

10. Всяко лице от системата на БФ Баскетбол, което е близко контактно лице* с пациент с COVID - 19 се изолира за срок от минимум 14 дни и няма право да влиза в спортната зала и да участва в тренировки и официални срещи. Ако в този период има насрочена официална среща на отбора и близкото контактно лице (лица) представи на дежурния представител негативен резултат от PCR тест, взет до 72ч. преди срещата с оригинален подпис и печат от лицензираната за това лаборатория, то може да бъде допуснато до участие в срещата.“

Според последната заповед по тази тема от министъра на младежта и спорта Красен Кралев:

"При установяване на положително тествано или заразено с COVID-19 лице (независимо с или без симптоматика, което директно или индиректно участва в състезателния процес, същото се изолира и поставя под карантина. Всички останали лица – състезатели, спортисти, треньори и други длъжностни лица подлежат на незабавно изследване по метода PCR, като при два отрицателни резултата от проби, взети в два последователни дни, могат да продължат участието си в състезателния процес“.
Още по темата: общо новини по темата: 38
21.03.2023
03.11.2022
14.10.2022
19.04.2022
11.04.2022
07.04.2022
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Стана ясно дали Никола Цолов има шанс за титлата във Формула 3
Време е за Олимпиада!
Официално: Александър Везенков се завърна в Олимпиакос
Страхотни коефициенти за изненада на Ботев срещу ПАО в Лига Европа
Еманюел Макрон покани Стефка Костадинова в Лувъра

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: