Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Имат ли Нефтохимик шанс за победа във волейболната Супер Лига?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:22 / 08.02.2021Коментари (0)976
©
Новият формат на родната Суперлига по волейбол за мъже е изключително атрактивен, като неговата цел според президента на родната федерация Любо Ганев, е да направи спортът волейбол по-продаваем и интересен за обществото продукт. Какъв по-добър начин от това да вкараш допълнителна интрига в надпреварата и да направиш всеки мач от шампионата важен? Новият формат беше гласуван с голямо мнозинство в Българската федерация по волейбол и съгласуван с представители на всички елитни клубове още в началото на миналата година, но и тук карантината обърка малко плановете. Все пак, новата схема на мачовете е факт и вече ставаме свидетели на интригуващи сблъсъци и битка за места.

Промените бяха наложени за първи път през настоящия сезон, като те включват разпределянето на отборите в две половини по осем отбора, а по-този начин нивото на тимовете в съответните срещи ще бъде по-изравнено. Всички те играят по два мача помежду си на принципа на размененото гостуване, като след изиграването на срещите, последните два отбора от първата половина играят плейофи с първите два отбора от втората половина, а победителите се присъединяват към челната шестица от първата половина и се влиза във фазата на елиминациите. Идеята е, че дори отборите от втората половина на шампионата имат напълно реален шанс да вдигнат титлата. 

Пред отбора на Нефтохимик 2010 обаче този въпрос не стои на дневен ред, тъй като към момента тимът заема второто място в първата осмица. В изиграните си вече седем двубоя те имат пет победи и две загуби, което им носи и общо 12 точки актив. Лидер е отборът на Хебър с 18 точки, а на последните две места с по само една точка и нито една победа са съставите на Пирин и ЦСКА. 

До края на груповата фаза обаче големите фаворити, сред които е и съставът на Нефтохимик 2010 имат да изиграят още по седем мача, така че подредбата в челните места може да бъде и по-различна. Нейната роля е важна, тъй като на колкото по-предно място завърши даденият отбор, то толкова по лесен съперник ще има във фазата на елиминациите, поне от гледна точка на статистиката. Четвъртфиналите се играят във формат два от три мача, а полуфиналите и финалът във формат три от пет мача. Изпадащите в долния ешалон пък са двата последни тима от втората осмица, докато класиралите се на пето и шесто място играят баражи за оставане сред най-силните. 

Едно от местата, където феновете на българската Суперлига по волейбол могат да залагат на отделните мачове е платформата на bwin online, като освен всички интересни срещи, тя предлага дори залози на живо. Доста голямо е и разнообразието от пазари, на които може да се залага. Например, освен за избор на краен победител, ще откриете още възможности за залог на хендикап, брой геймове, брой точки, точен резултат, кой отбор ще отбележи конкретна точка в мача и много други. Волейболът е доста сериозно застъпен в сайта на Bwin, като там ще откриете още и водещите шампионати на редица други държави, като често на разположение са и надпреварите при дамите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
»

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: