Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
10 "акули" се добраха до равен с Берое
Автор: Екип Burgas24.bg 19:59 / 21.08.2009Коментари (0)2009
Черноморец Бургас се добра до равен - 1:1 в мача си срещу новака в елита Берое в Стара Загора. "Акулите" нямаха шанса да изиграят нормален мач, след като рано-рано останаха с 10 души на терена. Още в 25-ата минута капитанът Траян Дянков бе изгонен с доста спорен червен картон след единоборство с откъстващия се сам срещу вратаря Георги Андонов. До тогава "акулите" изтърваха две много добри възможности - първо Мориц се озова сам срещу вратаря на Берое след грешка в защитата на домакините, но стреля неточно в аут. В 15-ата минута пък вратарят на Берое Пейков спаси опасен шут на Мишел Платини.

В десетина минути след червения картон старозагорци се хвърлиха в атаки и създадоха куп положения. Така се стигна до 35-ата минута, когато дребничкият Искрен Писаров вкара ефектен гол с волле от 10-ина метра. До края на полувремето и двата отбора имаха по един добър шанс. Георги Андонов от беройци можеше да удвои, излезнал сам срещу Борел, но вратаря парира удара. В последните секунди на първото полувреме Адриан Фернандес можеше да изравни, но ударът му срещна гредата зад вратаря на Берое.

Второто полувреме премина на доста по-спокойно темпо, като Берое игра доста по-насигурно, предвид преднината в резултата и числовото предимство. Това обаче им изигра лоша шега, като при една контраатака Мартин Тошев даде великолепен пас на Костадин Дяков, който от малък ъгъл елегантно прехвърли Пейков и изравни за 1:1. Любопитно е, че и двамата футболисти, участвали в хитрата комбинация, влезнаха като резерви през второто полувреме. В оставащите десетина минути Берое изтърва едно добро положение. С тази победа Черноморец-Бургас вече има актив от 7 точки и е на върха на класирането поне за 24 часа, до мачовете на Славия и Монтана, които при победи може да се изравнят по точки с бургазлии.
 
Точката, спечелена днес, осигури на „Черноморец-Бургас" престой на първото място в „А" група поне за 24 часа. Мачът в Стара Загора беше първи от програмата за 3-тия кръг. Останалите двубои са в събота, неделя и понеделник.

След 3-ия кръг от шампионата „акулите" набраха актив от 7 точки. В първите си две срещи като домакини възпитаниците на мениджъра Красимир Балъков подчиниха „Черно море" и „Локомотив" /Пд/ с един и същ резултат - 2:1.

Преди мачовете от 3-ия кръг черноморци бяха един от трите отбора с пълен актив от 6 точки. Другите два са ЦСКА и „Левски", които играят в неделя съответно със „Спортист" /Своге/ и „Литекс".

В 4-тия кръг от шампионата „Черноморец" приема „Спортист" на стадион „Лазур" на 29 август /събота/ от 19 ч.

Още по темата: общо новини по темата: 8
24.08.2009
24.08.2009
21.08.2009
21.08.2009
20.08.2009
19.08.2009
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: