Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Тийнейджър беше жокерът на Балъков под “Аязмото”
Автор: Екип Burgas24.bg 10:46 / 24.08.2009Коментари (0)1570
©
Мартин Тошев успя да засенчи по-опитните си батковци с хитрата асистенция в края на мача
Наскоро Черноморец Бургас си осигури един футболист, който - по всичко личи - ще има добро бъдеще на Лазур. След като ЦСКА се лиши доброволно от 19-годишния нападател Мартин Тошев, днес този млад талант показва забележителни изяви в Черноморец Бургас, макар и като резерва. Влизането му в изключително критичния момент срещу Берое в Стара Загора оживи играта на бургазлии, които тогава губеха 0:1, останали на всичкото отгоре с човек по-малко. В последните минути Мартин Тошев обаче направи отлична атака и изведе с чудесен пас другата резерва Костадин Дяков, който спаси Черноморец с изравнителния гол за 1:1.

- Избрах да премина в Черноморец, защото тук ще имам шанс да играя и да се развивам - нещо, което нямаше как да стане в ЦСКА - заяви Тошев, когато го представяха със синия екип в Бургас. Той не скри, че е огорчен от невъзможността да остане в ЦСКА, където Димитър Пенев го беше взел при мъжете през миналото лято.

Впрочем Тошев е един от малкото подрастващи футболисти в България, към когото имаше реален интерес от водещ клуб от Западна Европа. Кьолн привлече обещаващия талант от школата на ЦСКА в началото на 2008 г., но точно тогава нападателят счупи глезен. Германците предложиха на ЦСКА 100 000 евро плюс поемане на разходите по лечението и процент при бъдещ трансфер. От ЦСКА обаче настояха да получат 350 000 евро, което е таванът за трансфер на юноша, и в крайна сметка сделката не се състоя. Ако си бил обаче одобрен от германци, няма начин възпитаният в Бундеслигата треньор на Черноморец Красимир Балъков да не те хареса.

През миналото първенство Тошев се появяваше като резерва за червените в някои от срещите, но след края на сезона Любо Пенев го освободи заедно с Александър Тонев. Идеята беше Тошев да отиде под наем в друг отбор - нещо, което играчът категорично отказа. В крайна сметка се оказа, че ЦСКА е пропуснал да депозира в БФС професионалния му договор, и при трансферирането му в Черноморец бургазлии платиха само разходите по обучението на юношата. Твърди се, че сделката е била на стойност между 40 и 50 хил. лева. Нищо чудно инвестицията да излезе повече от сполучлива, а Тошев да запълни дефицита откъм нападатели в младежкия национален отбор.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 8
24.08.2009
21.08.2009
21.08.2009
21.08.2009
20.08.2009
19.08.2009
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: